FB TW PIN NWS

Yaşar Kemal yoğun bakıma kaldırıldı

2015-01-14
Yaşar Kemal yoğun bakıma kaldırıldı
Yaşar Kemal yoğun bakıma kaldırıldı

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Yaşar Kemal'in son durumuna ilişkin doktoru da bir açıklama yaptı.

Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal, hastaneye kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldıran Kemal'in yoğun bakım ünitesinde olduğu bildirildi.

Şuuru kapalı olan usta yazarın solunum destek cihazına bağlı olduğu öğrenildi.Durumu ağır olan yazarın solunum güçlüğü çektiği ve şuur bulanıklığı yaşadığı ifade edildi.

DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

CNN Türk'e konuşan Yaşar Kemal'in doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan, "Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz" dedi.

Yaşar Kemal'in kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları, ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yaşar Kemal, son günlerde yaşadığı solunum sorunları nedeniyle 14 Ocak tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Kemal'in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olması halinde basına bilgi verilecektir" denildi.

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, 92 yaşında. Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal için "Gözüyle kartal avlayan yazar" olarak nitelemişti.