FB TW PIN NWS

Ünlü Yeşilçam yönetmenlerinden Memduh Ün hayatını kaybetti.

2015-10-16
Ünlü Yeşilçam yönetmenlerinden Memduh Ün hayatını kaybetti.
Ünlü Yeşilçam yönetmenlerinden Memduh Ün hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın en başarılı yönetmenlerinden biri olan Memduh Ün Bodrum'da 95 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türk Sineması’nın efsane yönetmeni ve sinema sanatçısı Fatma Girik’in 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün, 16 Ekim 2015 günü, 10:15 saatlerinde; 11 Kasım 2014 tarihinden beri tedavi gördüğü Bodrum'da Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
95 yaşındaki usta yönetmen 2014 Kasım ayından beri yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Usta yönetmeni bir an olsun yalnız bırakmayan, 9 aydır hastanede yanı başında bekleyen hayat arkadaşı Fatma Girik ‘’ O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum’’ diyebildi.

95 yaşındaki yönetmenin vefatının ardından Yeşilçam sanatçıları ve emektarları ise Girik’i tek tek arayarak taziyelerini bildirdi. Memduh Ün yarın Bodrum Torba'da toprağa verilecek.
NTV canlı yayınına telefonla bağlanan ünlü oyuncu Cüneyt Arkın ünlü yönetmen için; "Türk Sineması'nın birkaç direği vardır, Türk Sineması onlar sayesinde var oldu, yayıldı. Memduh Ün de onlardan biriydi." Filmlerindeki temalara da dikkat çeken Arkın "Birbirini sevmek, azla yetinmek, paylaşmak gibi temaları filmlerinde çok güzel işlerdi. O zamanlar toplumda ayrışma yoktu ve bütün bunların yapıcısı da Memduh Ün gibi insanlardı. Kendisi çok özel bir insandı" şeklinde konuştu.

Bir başka oyuncu Süleyman Turan ise Memduh Ün için "...Memduh abi Türk sinemasının kilometre taşlarından biriydi. Türk sinemasına kocaman projeler hediye etmiş bir sinema adamıydı. Ama tüm bunların dışında çok da önemli bir insandı." diye konuştu.