FB TW PIN NWS

Sezer Son Kez Meclis Açılışına Katılacak

2006-09-26
TBMM olağan çalışmasına 1 Ekim’de başlayacak. 22. dönem 5. yasama yılı açılışında Sezer, Cumhurbaşkanı olarak son kez Meclis’e hitap edecek.

TBMM’de 1 Ekim’de düzenlecek törenler saat 14.00’de Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayacak. Saat 15.00’te Genel Kurul Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın sunuş konuşması ile açılacak. 2007 Mayıs ayında görev süresi dolan Sezer, son kez Cumhurbaşkanı olarak meclis kürsüsünden hitap edecek.

TBMM’de 1 Ekim’de düzenlecek törenler saat 14.00’te Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayacak. Saat 15.00’te Genel Kurul Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın sunuş konuşması ile açılacak. 2007 Mayıs ayında görev süresi dolan Sezer, son kez Cumhurbaşkanı olarak meclis kürsüsünden hitap edecek.

Milletvekilleri için ise uzun bir aradan sonra bir ilk yaşanacak. İktidar ve muhalefet milletvekilleri erken seçime gidilmeden beş yıllık görev süresini doldurmak üzere Genel Kurul’da yerlerini alacak.

Saat 19.30 da ise Meclis’te resepsiyon düzenlenecek. Eşli davetin yapıldığı resepsiyonda daha önceki yıllarda eşlerin yoğun katılımı olmamıştı ve Cumhurbaşkanı toplantıya katılmamıştı. Başbakan ve Dışişleri Bakanı gül ABD’de olacağı için resepsiyona katılmayacak.