FB TW PIN NWS

Şener: ''Yetki tartışmalarını yadırgıyorum''

2007-03-16
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, soru üzerine, Cumhurbaşkanının yetkileri fazla ise seçim gündemi oluşmadan bunun tartışılması ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, ''Her Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde yetkilerinin tartışılmasını yadırgıyorum'' dedi.

CNN Türk'te Ankara Kulisi Programına katılarak Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin soruları yanıtlayan Şener, bunun yanında Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin fazla olduğunu, ancak cumhurbaşkanlarının bunu kullanma yönüne gitmediklerini kaydetti.

CHP'nin 'Cumhurbaşkanı seçiminin ilk oturumunda 367 milletvekilinin bulunmaması durumunda bunu Anayasa Mahkemesine götüreceğine' ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Şener, Anayasada böyle bir ifade bulunmadığını, burada da geçmiş uygulamaya bakmak gerektiğini vurguladı.

Bu arada ''Başbakan'a (Cumhurbaşkanı kim olacak) diye sormuyor musunuz?'' şeklindeki soruya karşılık Şener, şöyle cevap verdi:
''Siyasetin bir karakteri var, tarzı var. Bu siyasi tarz, bugünden (ben olayım, filan olsun, birlikte bunu aday olarak çıkaralım) tarzı bir konuşmaya elverişli değil. Süreci birlikte izliyoruz. Siz de merak ediyorsunuz, işin içinde olmakla birlikte biz de merak ediyoruz.''
Şener, Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı konusunda, ''Adaylığı ile ilgili konuyu sonuçta belirleyecek olan kendisidir '' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir konsensüs arayışı olup olmayacağına ilişkin de Şener, ''(Bu seçimde partiler bir araya gelir ortak aday belirleyebilirler mi) derseniz, şu anki sürece göre sanki böyle bir noktaya yönelmiyoruz ama yine de siyasette 24 saat uzun bir süredir'' ifadesini kullandı.