FB TW PIN NWS

CHP'den cumhurbaşkanlığı için 'kara kitap'

2007-03-19
CHP Kadın Kolları tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde halka dağıtmak için 'Çankaya Kuşatması' adı altında siyah bir kitapçık hazırlandı.

CHP Kadın Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu ile CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Topuz, konuşmasında, AK Parti iktidarını eleştirirken, cumhurbaşkanlığının 'dar' bir alana sıkıştırıldığını, ancak Avrupa ve Amerika'da Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili daha geniş bir platformun oluşturulduğunu söyledi. Okuducu ise konuşmasında, yabancı finans çevrelerinin Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimini daha fazla tartıştığını, içeride ise büyük bir sessizlik olduğunu belirterek, halkın cumhurbaşkanı seçimini değerlendirmelerine imkan tanımak için 'Çankaya Kuşatması' adı altında bir kitapçık bastırdıklarını ifade etti.

Kitapçıktan pasajlar da aktaran Okuducu, hükümetin Çankaya'yı kuşatma peşinde olduğunu ifade etti. Okuducu, hükümetin rejimi değiştirme gayretleri olduğunu da iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Topuz, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, bazı çevrelerin askeri kışırtma girişimi olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılmasına, bu kışkırtmayı Gül'ün kendisinin yaptığı karşılığını verdi. CHP'nin Kadın kolları tarafından bastırılan 'Çankaya Kuşatması' adlı kitapçık, CHP Lideri Baykal'ın önsözüyle başlıyor ve 84 sayfadan oluşuyor. Kitapçıkta, AK Parti'nin ve Başbakan Erdoğan'ın söylem ve icraatlarının yanı sıra fotoğraflar da yeralıyor. Kitapçığın hakim rengi ise siyah.