FB TW PIN NWS

Seçme sınavıyla öğretmen alınacak

2007-03-17
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında MEB'e bağlı fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlerinin atamalarına dair yönetmelik esaslarına göre öğretmen alımı için seçme sınavı düzenlenecek.

Sınav, 5 Mayıs Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek.

Sınava başvuracak adaylarda, aylıksız izinler hariç 5 Mayıs 2007 tarihine göre 3 yıl hizmeti olması, alanı veya öğrenim durumunun atanacağı eğitim kurumuna uygun olması, alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak ile son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az iyi derece olması şartları aranıyor.

Merkezi sistem sınavı beden eğitimi, biyoloji, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, imam-hatip lisesi meslek dersleri, kimya, fizik, matematik 2, Almanca, İngilizce, Fransızca, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, resim-iş/resim, tarih, Türk dili ve edebiyatı/dil ve anlatım/Türk edebiyatı, müzik ve rehber öğretmenliği alanlarında yapılacak.