FB TW PIN NWS

Schröder: 'Türkiye'nin AB'ye tam katılımından başka çözüm yok'

2006-11-05
Almanya’nın eski Başbakanı Schröder, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Türkiye ile üyelik müzakerelerinin açılmasında oynadığı role dikkat çekerken, “Ben Türkiye’nin AB’ye tam katılımından başka bir çözüm görmüyorum” diye konuştu.

Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdi. Schröder, “Ben Türkiye’nin AB’ye tam katılımından başka bir çözüm görmüyorum” diye konuştu.

Gerhard Schröder, Le Monde gazetesi ile yaptığı söyleşide, Almanya ve Fransa’nın entegre Avrupa’nın çekirdeği olması ve Avrupa’nın da Rusya ile stratejik bir ilişkiyi kurmasını sağlaması gerektiğini savundu. Avrupa’nın tarihi nedeniyle, kültürler arasında diyalogta rol oynaması gereğine işaret eden Schröder, Avrupa’nın İran ile yaşanan nükleer sorununun barışçıl yollardan çözümlenmesine yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Türkiye ile üyelik müzakerelerinin, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın kişisel çabası sayesinde açıldığına dikkat çeken Schröder “Çünkü ben Türkiye’nin AB’ye tam katılımından başka bir çözüm görmüyorum” diye konuştu.