FB TW PIN NWS

Mumcu: 'Hükümetin tutumu tavizdir'

2006-12-09
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Kıbrıs konusunda hükümetin ortaya koyduğu tutum, bir hamle filan değil, bir tavizdir'' dedi.

Mumcu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs konusundaki gelişmelerin takdim ediliş biçiminde gerçeklerin çok dışında bir algılamanın yaratıldığını ve Türkiye'yi orta ve uzun vadede bedeli ağır ödenecek bir zarara sürükleyeceği açık bir taviz verildiğini öne sürdü.
Gelişmelerin, ''bir fırsat ve taktik, stratejik hamleymiş gibi'' sunulduğunu savunan Mumcu, Türkiye'nin iradesi dışında bir yerlere sürüklendiğini iddia etti.

Mumcu, ''Ülkenin iradesi dışında bir yerlere sürükleniyor olmasının arkasında yatan şey, hükümetin bir milli politika duyarlılığından yoksun olmasıdır. Hükümet, bir milli politika yürütebilecek durumda değildir. Hükümet, kendi zaafının bedelini ülkeye ödetmektedir. Türkiye kendi politikalarıyla bir yönde ilerlemek yerine şantajlarla, baskılarla, tavizlerle bir yere doğru sürüklenmektedir. Kıbrıs konusunda hükümetin ortaya koyduğu tutum, bir hamle filan değildir, bir tavizdir''dedi.