FB TW PIN NWS

Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen hayatını kaybetti

2018-10-17
Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen hayatını kaybetti
Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen hayatını kaybetti.


Paul Allen, 15 Ekim 2018 tarihinde ABD'nin Seattle kentinde lenf kanseri nedeniyle 65 yaşında öldü.

ABD'nin Seattle kentinde yaşamını yitiren Allen, lenf kanseriyle mücadele ediyordu.

2009'da tedavi gören Allen, 2 hafta önce yeniden hastalığa yakalandığını açıklamıştı.

Allen internet sitesinden yaptığı açıklamada, kendisinin ve doktorlarının tedavisi konusunda "iyimser" olduklarını söylemişti.

Milyarder iş adamı, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NFL) takımlarından Portland Trail Blazers ile Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Seattle Seahawks'un da sahibiydi.

Paul Allen, Microsoft'u 1975'te, Harvard Üniversitesi'nden ayrılan okul arkadaşı Bill Gates ile birlikte kurdu. IBM'in ilk kişisel bilgisayarlarda kullandığı MS-DOS yazılımını geliştiren ekipte yer alıyordu. 1983'te kendisine kan kanseri teşhisi konmasının ardından şirketten ayrıldı.

Daha sonra ise 1986'da kurduğu medya ve iletişim yatırım şirketi Vulcan ile iş hayatındaki başarısını tekrarladı.




Paul Allen'in sahibi olduğu yatırım firması Vulcan'dan yapılan açıklamada, "Microsoft'un kurucularından, önemli teknoloji uzmanı, hayırsever, toplum insanı, çevreci, müzisyen ve sanat destekçisi kurucumuz Paul G. Allen'in vefatını duyurmaktan derin bir üzüntü duyuyoruz" ifadesine yer verildi.

Başarılı bir gitarist ve sıkı bir Jimi Hendrix hayranı olan Allen, Seattle'da rock müzisyenlerinin kişisel koleksiyonlarının sergilendiği bir müze yaptırmıştı.