FB TW PIN NWS

FIFA, Kenya’yı ihraç etti

2006-10-26
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) yapılan bir açıklamayla Kenya'nın, birlikten ihraç edildiği doğrulandı.

Kenya'nın FIFA'dan ihraç edildiği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan birlik yetkilileri, kararın doğru olduğunu duyurdu. FIFA Acil Komitesi'nin Kenya'yla ilgili ihraç kararını aldığı ve Kenya Futbol Federasyonu'na gönderilen bir mektupla kararın iletildiği, FIFA tarafından yapılan bir açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada, Kenya Futbol ailesinin, FIFA kurallarını düzenli olarak ihlal ettikleri vurgulandı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'de son yaptığı açıklamalarda, Kenya futbolunda yaşanan huzursuzluk kargaşa ve çift başlılığa dikkat çekmiş ve bunun bir an önce düzeltilmesi çağrısında bulunmuştu. Blatter, ayrıca Kenyalı yetkililere 18 Ekim'e kadar da süre vermişti.

FIFA Kenya'ya ilk olarak 2004 yılında 3 aylık bir ceza vermişti. FIFA'nın o dönemdeki gerekçesi ise yerel hükümetin Kenya futbolu üzerindeki etkisiydi. Ancak daha sonra Kenya bu şartları yerine getirince ceza kaldırılmıştı.