FB TW PIN NWS

El Kaide'den Beyaz Saray'ı havaya uçurma tehdidi

2006-11-11
Irak'ta faaliyet gösteren El Kaide, Katar merkezli uydu yayını yapan El Cezire Televizyonu'ndan yine dünyaya meydan okudu. Örgütün Irak lideri tarafından seslendirilen video bandında, Beyaz Saray havaya uçurulmakla tehdit edilirken, Irak'ta 12 bin militanın olduğu ileri sürülerek "cihad" çağrıları yapıldı.

Amerikan güçlerince Haziran ayında öldürülen Irak Sorumlusu Ebu Musab El Zerkavi'nin yerine atanan yeni El Kaide lideri Ebu Hamza El Muhacir'nin sesli videosu, Katar merkezli yayın yapan El Cezire Televizyonu'nda yayınlandı. Görüntülerde, Beyaz Saray'ı havaya uçurmak için ant içen Muhacir, cihad çağrısında bulunuyor.

Ebu Eyyub El Masri kod adıyla bilinen örgütün Irak lideri, İslam Hilafeti Projesi'ni kurmak ve İslam'a büyüklüğünü yeniden kazandırmak için cihadın ilk aşamasının geçildiğini ifade ederken, yeni bir aşamanın başladığı kaydediliyor. Kurmak istedikleri sözde şeriat devleti ile dünyaya meydan okuyacağını duyuran örgüt, bunun için kanlı eylemlerine hız vereceğini ve Irak'taki saldırıların da artacağını vurguluyor. El Kaide'nin Irak sorumlusuna göre, İslam Hilafeti'nin kurulmasından sonraki aşamada Irak İslam Devleti geliyor.

Daha önce Bakuba, Ramadi ve Felluce gibi Irak'ın direniş bölgelerinde, örgüte bağlı bazı gruplar tarafından benzer eyleme kalkışılırken, örgüt lideri El Muhacir, bu devlet için 12 bin militanını "inanların lideri" diye nitelediği Şeyh Ebu Ömer El Bağdadi isimli şahsın emrine verdiğini ifade ediyor.