FB TW PIN NWS

Deniz Işın Coşkuner: Orta segment araçlar artık lüks sınıfında

2022-11-07
Deniz Işın Coşkuner: Orta segment araçlar artık lüks sınıfında
Deniz Işın Coşkuner: Orta segment araçlar artık lüks sınıfında.

DNC Motors’un kurucusu olan iş insanı Deniz Işın Coşkuner, lüks araç piyasası hakkında yaptığı açıklamada, önceden orta segment olarak nitelendirilen araçların artık lüks sınıfında yer aldığını belirtti.

DNC Motors’un kurucusu genç iş insanı Deniz Işın Coşkuner, lüks araç piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Önceden orta segment olarak değerlendirilen araçların artık lüks sınıfında yer aldığının altını çizen Coşkuner, “Türkiye’de halihazırda bazı lüks araçlar oldukça dikkat çekiyor. Range Rover Sport, Huracan, Jaguar e-Pace bunlardan bazıları. Önceden lüks araç piyasası çok daha hareketliydi. Şu anda sektörün durgun seyrettiğini söylemek mümkün. Bunun en önemli nedeninin, alım gücünde düşme olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

'ARTIK ORTA SEGMENT ARAÇLAR DA LÜKS SINIFINDA'
Orta segment araçların da lüks sınıfına dahil olduğunun altını çizen, lüks araçların da farklı bir sınıfta değerlendirilebileceğini belirten Deniz Işın Coşkuner, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Önceden orta segment olarak değer gören araçların büyük çoğunluğu şu anda lüks sınıfında bulunuyor. Çünkü pandemi ile başlayan süreçte araç üretiminde sorunlar meydana geldi. Daha sonra ise fiyatlar arttı ve insanların alım gücü azaldı. Bunların tamamı birbiriyle doğrudan ilgili olduğu için otomotiv sektörünün derinden etkilendiğini altını çizmek mümkün.”

Otomotiv sektöründe bir dalgalanma görülse de daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Coşkuner, “Son zamanlarda sektörde bir dalgalanma görüyoruz. Ama bu yeterli değil. Arz-talep dengesi tam olarak kurulabilmiş değil. Arz olsa da talebin aynı ölçüde olmadığını söyleyebiliriz. Bu denge tam olarak kurulabilirse o zaman sektörün hızlı bir şekilde ilerleme sürecine girmiş olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

'BAZI LÜKS ARAÇLARIN ÇOK TALEP EDİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'
Bazı lüks araçların sektörde ön plana çıktığının altını çizen Deniz Işın Coşkuner, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlerin altını çizdi:

“Bentlet Flaying Spur, Jaguar e-Pace, Range Rover Sport gibi araçlar oldukça fazla talep görüyor. Hatta lüks araç sektöründe en çok talep araçların bunlar olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar otomotiv sektörüne stabilize hakim olsa da ara sıra dalgalanmalar meydana geldiğini söylemek de mümkün. Arz talep dengesinin başarılı bir şekilde kurulması, sektörün canlanmasını sağlayacaktır. Şu anda beklenilen canlılık, özellikle talebin düşmesi nedeniyle gözlemlenmiyor.”