FB TW PIN NWS

CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal hastanede

2017-10-16
CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal hastanede
CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal hastanede

16 Ekim 2017 sabah erken saatlerde ateşi yükselerek hastaneye kaldırılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beyine giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlendi.

16 Ekim 2017 tarihinde acilen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılan Baykal'a üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ve ayrıca bir damarında tıkanıklık tespit edildi, boynundan anjiyo yapıldı.

Hastanede müdahale ile damarı açılan Baykal, yoğun bakımda tedaviye alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada "Damar açıldı, kan akışı normal, ilaç veriliyor. Bilinci açık. Hayati tehlikesi yok" dedi. Rektör yardımcısı Bahattin Güzel de "Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Habertürk televizyonuna bağlanan İbiş, "Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar. Hastaneye geldiğinde bilinci açıktı. Kan akışı normal. İlaç veriliyor. Şu anda hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda tedavisi sürecek.Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Baykal'ın durumu ile ilgili hastaneden bilgi alırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye geldi.

Öte yandan Baykal'ın kızı ve oğlu haberi alır almaz hastaneye koştu. Baykal'ın eşi ise durumu Antalya'dan takip ediyor.

17 Ekim 2017 salı günü ise Deniz Baykal bu Sabah beyindeki kanama ve ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş: "Eski CHP Genel Başkanı Baykal'a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verilmiş olup, şu anda ameliyatı devam etmektedir" diye açıklama yaptı.