FB TW PIN NWS

‘Avrasya’nın en iyi filmi ‘Kağıt Mavi Olacak’

2006-09-25
2. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde ‘Kağıt Mavi Olacak - Hirtia Va Fi Albastra’ En İyi Film seçilirken, En İyi Yönetmen ödülünü ‘Taxidermia’ ile György Palfi kazandı.

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni uluslararası alana taşıyan 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünün sahibi, ‘Taxidermia’ filminin Macar yönetmeni György Palfi oldu. Festivalde Rado Muntean’ın yönettiği 2006 Romanya yapımı ‘Hirtia Va Fi Albastra - Kağıt Mavi Olacak’ En İyi Film seçildi.

Bu yıl ilk kez verilen Uluslararası Avrasya Film Festivali Eleştirmenler Ödülü’nün sahibi ise Corneliu Porumboiu’nun “12:08 East of Burcharest - 12:08 Bükreş’in Doğusu” adlı filmi oldu.

‘Bir Damla Su’ En İyi Kısa Film
Altın Portakal Film Festivali bünyesinde düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film ödülü Deniz Gamze Ergüven’in ‘Bir Damla Su’ adlı filminin oldu.

Jüri Özel Ödülü ise yönetmen Belma Baş’ın ‘Poyraz’ adlı filmine verildi.

En İyi Belgesel ‘Gündelikçi’
Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel ödülüne, Emel Çelebi’nin ‘Gündelikçi’ adlı filmi layık görülürken, Jüri Özel Ödülü’nü ise Serkan Şavk, Barış Şahin ve Şevket Onur Cihan’ın yönettiği, ‘Ömer Eve Gel’ adlı film aldı.