FB TW GG PIN NWS
BioRank 6052

Bob Sinclar

Doğum tarihi : 10.Mayıs.1967
Bob Sinclar kaç yaşında : 52
Kilo & Boy :
Burcu : Boğa
Bob Sinclar doğum yeri : Le Marais, Paris, Fransa

Bob Sinclar Biyografisi

Fransız müzisyen, prodüktör. Gerçek adı Christophe Le Friant'tır. Yellow Productions isimli prodüksiyon şirketinin kurucusu ve sahibi de olan Sinclar, özellikle Love Generation ve World Hold On adlı şarkılarıyla tüm dünyanın tanıdığı popüler bir isim haline gelmiştir.
10 Mayıs 1967'de Fransa'da dünyaya geldi. Paris'in bohem ve gayleriyle dikkat çeken bölgesi Le Marais'de büyüdü. 80'li yılların sonunda yükselişe geçen acid jazz ve hip hop'tan etkileniyordu. Sinclar'ın gerçekten yapmak istediği şey başlangıçta profesyonel bir tenisçi olmaktı. Ancak müzik tutkusu ağır bastı ve henüz 18 yaşında Chris The French Kiss ismiyle DJ'liğe başladı. İlk klüp hiti Daft Punk'tan Thomas Bangalter'la birlikte prodüksiyonunu gerçekleştirdiği ve Jane Fonda'nın aerobik setinden izinsiz sample'lar kullandığı "Gym Tonic"ti. Kendisine Bob Sinclar adını verme nedeniyse Philippe de Broca'nın Le Magnifique isimli filminde Jean Paul Belmondo tarafından canlandırılan Bob Saint-Clair karakteriydi.

Sinclar'in ilk albümü “Paradise1998'de müzik marketlerdeki yerini aldı. "The Ghetto” ve “Ultimate Funk”gibi oldukça başarılı şarkıların yer aldığı albümden hemen sonra 2000 yılında ikinci çalışma “Champs Elysées”geldi. Bu albümde Fransız house müziğini, iyi süzdürülmüş disco yaylılarıyla birleştiren Bob Sinclar müzik eleştirmenlerinden övgüler aldı. Sinclar, Fransız müzisyen Cerrone anısına yaptığı “I Feel For You” isimli 45'liğiyleyse İngiltere listelerinde 9 numaraya dek yükseldi.

Uluslararası alanda başarı kazanıp popüler olduktan sonra kendi prodüksiyon şirketi Yellow Productions'ı kuran müzisyenin ilk projesi “Africanism”di. Daha sonra 2003'te üçüncü stüdyo albümü “III” ü yayınladı ve bu albümünde oldukça popüler isimlerle birlikte çalıştı. III, dans listelerinde zirveyi zorluyordu ve bu büyük başarıdan sonra Sinclar çıtayı daha da yükseltti. İstikrarlı biçimde yükselen müzisyen 2004'te derleme albümü “Enjoy”u müzikseverlerle buluşturdu.

2006 yılında ise Sinclar'ıın yıldızı hiç olmadığı kadar parlayacaktı. Zira onu tüm dünyanın tanımasını sağlayan ve sadece bir DJ olarak değil bir müzisyen olarak da oldukça başarılı bulunacağı albümü “Western Dream”i yayınladı. İlk single Love Generation'ı, “The Wailers” grubundan Gary Pine ile birlikte hazırlamıştı ve şarkı beklenenin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşıp tüm Avrupa'da büyük popülerite kazandı. İngiltere listelerinde 12 numaraya yükselen Love Generation, Almanya ve Avusturya listelerindeyse 1 numaraya ulaştı.

Sinclar Fransız müzisyen Cerrone'a duyduğu hayranlıkla tanınmaktadır. Son olarak 2007 tarihli Soundz Of Freedom albümünü yayınlamıştır.

Bob Sinclar, Ingrid Sinclar ile evlidir.

Diskografi 
Singleları
The Mighty Bop
1994: "Les Jazz Electroniques EP"
1995: "Messe Pour Les Temps"
1996: "Ult Violett Sounds EP"
1998: "Feelin' Good"
2002: "I Go Crazy"
2003: "Lady" (Duncan Roy ile)

Africanism
2000: "Bisou Sucré"
2000: "Do It" (Eddie Amador ile)
2001: "Kazet"
2002: "Viel Ou La"
2004: "Amour Kéfé"
2004: "Kalimbo"
2004: "Steel Storm" (Ladysmith Black Mambazo ile)
2005: "Summer Moon" (David Guetta ile)
2006: "Hard" (The Hard Boys ile)
2007: "Meu Carnaval" (Rolando Faria ile)

Bob Sinclar
1996: "A Space Funk Project"
1996: "A Space Funk Project II"
1997: "Eu Só Quero um Xodó" (Salomé de Bahia ile)
1998: "Gym Tonic" (Thomas Bangalter ile)
1998: "My Only Love" (Lee Genesis ile)
1998: "Super Funky Brake's Vol. I"
1998: "The Ghetto"
1998: "Ultimate Funk
2000: "I Feel For You" (Cerrone's Angels ile)
2000: "Darlin'" (D. Train ile)
2000: "Greetings From Champs Elysées EP"
2001: "Freedom" (Gene Van Buren ile)
2001: "Ich Rocke"
2001: "Save Our Soul"
2002: "The Beat Goes On" (Linda Lee Hopkins ile)
2003: "Kiss My Eyes" (Camille Lefort ile)
2003: "Prego" (Eddie Amador ile)
2003: "Slave Nation"
2004: "Sexy Dancer" (Cerrone's Angels ile)
2004: "Wonderful World" (Ron Carroll ile)
2004: "You Could Be My Lover" (Linda Lee Hopkins ile)
2005: "Love Generation" (Gary Pine ile)
2006: "Generación Del Amor" (İspanyolca Versiyon)
2006: "World, Hold On (Children of the Sky)" (Steve Edwards ile)
2006: "Rock This Party (Everybody Dance Now)" (Dollarman ve Big Ali ile)
2007: "Tennessee" (Farell Lennon ile)
2007: "Everybody Movie'" (Ron Carroll ile)
2007: "Give A Lil' Love"
2007: "Sound of Freedom" (Gary Pine ve Dollarman ile)
2007: "What I Want" (presents Fireball)
2007: "Together" (Steve Edwards ile)
2008: "W.W.W. (What A Wonderful World)" (vs. Axwell, The Chicago Superstars & Ron Carroll)

Albümleri 
Bob Sinclar
1998: Paradise
2000: Champs Elysées
2003: III
2004: Enjoy
2005: In The House (Various Artists Mix CD)
2006: Western Dream
2007: Soundz of Freedom
2007: Bob Sinclar: Live At The Playboy Mansion
2008: DJ Bob Sinclar 08

Reminiscence Quartet
1994: Ritmo Brasileiro
1995: Psycodelico
1999: More Psycodelico

Yellow Productions
1994: A Finest Fusion Of Black Tempo

Africanism
2001: Africanism Allstars Vol. I
2004: Africanism Allstars Vol. II
2005: Africanism Allstars Vol. III
2006: Africanism Allstars Vol. IV


Kaynak:Biyografi.info

Bob Sinclar için yapılan aramalar

Bob Sinclar, Bob Sinclar biyografi, Bob Sinclar hayatı, Bob Sinclar özgeçmişi, Bob Sinclar hakkında, Bob Sinclar doğum yeri, Bob Sinclar fotoğraf, Bob Sinclar video, Bob Sinclar resim, Bob Sinclar kimdir?, Bob Sinclar kaç yaşında?, Bob Sinclar nereli, Bob Sinclar memleketi