FB TW PIN NWS

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti

2017-03-31
Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti
Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Halit Akçatepe 79 yaşında Hayatını Kaybetti.

Geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve aralık ayında kısmi felç geçiren Halit Akçatepe'nin İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 31 Mart 2017 tarihinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Halit Akçatepe'nin, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafından kısmi felç meydana gelmişti. Akçatepe, geçirdiği felç sonrası sağ tarafını kullanamıyordu, yürüyemiyor ve konuşmakta güçlük çekiyordu.

Atilla Dorsay, Halit Akçatepe'nin vefatının ardından şunları söyledi: "Türk sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık Akan ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi

Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle.."

Yeşilçam bugün Halit Akçatepe'nin ölüm haberiyle sarsıldı. Akçatepe 2014'te Cine5'te İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme adlı programında "Bence siz yaşarken değeri bilinen nadir sanatçılardansınız. Size bu hayattan duygu anlamında ne kaldı geriye. Ben çok rahat veda edip giderim dermisiniz? Düşünür müsünüz ölümü?" sorusu üzerine Halit Akçatepe "Niye düşünmeyeyim ölümü. Öleceksek öleceğiz. Bunun başka çaresi yok. Cenazemde görürsün benim ne kadar sevildiğimi" diye cevap vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi, "Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer isimlerinden Halit Akçatepe'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Canlandırdığı karakterler ve sanatçı kişiliği ile her yaştan vatandaşımızın sevgisini kazanmış olan usta oyuncu Halit Akçatepe, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Merhum Halit Akçatepe'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."