FB TW PIN NWS

Türk çizgi roman tarihinin ustalarından Galip Tekin vefat etti.

2017-07-06
Türk çizgi roman tarihinin ustalarından Galip Tekin vefat etti.
Türk çizgi roman tarihinin ustalarından Galip Tekin vefat etti.

Karikatür dünyasının ve fantastik bilim kurgu türünün usta çizerlerinden Galip Tekin yaşama veda etti. Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Tekin, Arnavutköy'deki evinde ölü bulundu.

Ölüm haberini karikatürist arkadaşı Yılmaz Aslantürk 'Türk çizgi roman tarihinin ustalarından Galip Tekin'i kaybettik. Çok üzgünüm.' sözleriyle Twitter hesabından duyurdu.

Karikatürist Selçuk Erdem de 'ustalarımızdan Galip Tekin'i kaybettik" mesajını paylaştı.

Galip Tekin, kariyerine Oğuz Aral yönetimindeki dönemin en çok satan mizah dergisi Gırgır'da başlamıştı. Daha sonraki dönemde ise fantastik ve bilim kurgu tarzdaki eserleriyle anılmaya başlandı.

Tekin, fantastik bilimkurguya yönelimini bir röportajında şöyle anlatıyordu:

"Ben kurgubilime mecburiyetten başladım. 12 Eylül 80 darbesinde her şey yasaktı. Bizim en büyük beslenme kaynağımız ise politikacılardı. O da yasaklanınca derdimizi kurgubilimle anlatmaya başladık. Mesela ben o dönemde inanılmaz işkence hikâyeleri çizdim ama tümü başka bir gezegende geçiyordu. O zaman da kimse bir şey demiyordu. Bizim kültürümüzde aslında korku hikâyeleri hep vardı. Gece olunca büyükler evde çocuklara oturup korku hikâyeleri anlatırlardı. Anadolu’da nereye gitseniz her bölgede böyle hikâyeler vardır. Bu nedenle bu hikâyeler uzak gelmedi okuyucuya. Fantastik bilimkurguyu sevdiler."