FB TW PIN NWS

Sezer, YÖK yasasını iade etti

2006-12-02
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yayımlanmasını uygun bulmadığı 5556 sayılı ''Yükseköğetim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u bir kez daha görüşülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geri gönderdi. Yasa, yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin düzenleme içeriyor.

Cumhurbaşkanı Sezer, iade gerekçesinde, Yasa ile YÖK'ün yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu aday rektör seçimini sonuçlandırmasının ''neredeyse olanaksız duruma'' getirildiğini ifade etti.

YÖK: ''İSİMLERİ BİLDİRİRİZ''

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, kanunun yüklediği görev neyse onu yapacaklarını belirterek, ''Yürürlükteki kanuna göre rektör adaylarının isimlerini Cumhurbaşkanı'na göndereceğiz'' dedi.

YÖK Genel Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teziç, Uşak, Düzce, Namık Kemal ve Ordu üniversiteleri için dün belirlenen rektör adaylarının isimlerini Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını bildirdi. Teziç, ''Biz, kanunun şu anda bize yüklediği görev neyse onu yaparız'' diye konuştu.