FB TW PIN NWS

Demirören: 'Tigana'nın tazminatı yok'

2006-11-10
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, son günlerde basında çıkan, 'Tigana'nın tazminatı 4 milyon Euro' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Demirören, kulübün istikrarı için Ocak ayında başkanlığa yeniden aday olacağını da açıkladı.

Turkcell Süper Lig’in yayıncı kuruluşu Lig TV’de canlı yayına çıkan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Jean Tigana’nın sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmadığını söyledi.

Tigana'nın yıllık maaşının 2 milyon Euro olduğunu açıklayan Başkan Demirören, ''Başarı ve istikrar için her şartta Tigana ile yola devam edeceğiz. Geçmişteki hatalardan ders çıkarttık. Tigana'nın yıllık maaşı 2 milyon Euro civarında. Tazminat diye bir şey yok. Türkiye'deki her yabancı için geçerli olan neyse, Tigana için de o şartlar geçerli. Gönderirsek de o parayı vermekten çekinmem. Ama biz Tigana ile uzun vadeli yola çıktık'' dedi.

Kulüp başkanlığı döneminde en büyük hatalarının teknik direktör Vicente Del Bosque'yi göndermek olduğunu vurgulayan Demirören, aynı hatayı tekrar yapmayacaklarını söyledi.

“OCAK’TA YENİDEN ADAYIM”
Yıldırım Demirören, kulübün istikrarı için Ocak ayında yapılacak olağan kongrede yeniden başkanlığa aday olacağını belirtti.

“İstikrar için adayım. Beşiktaş için tek yumruk, birlik beraberlik halinde olmak zamanıdır” ifadelerini kullanan Demirören, “Başka adaylar olursa, plan ve projeleri ile ortaya çıkmaları gerekiyor. Yoksa takımın durumuna göre aday olmak, matem evinde düğün yapmaya benziyor. Bu takım hepimizin'' diye konuştu.

Şu anda istifalardan dolayı mevcut yönetim kurulunda zaten 7 tane eksik yönetici olduğunun altını çizen Demirören, yeni dönem için güçlü bir yönetim kurulu oluşturması gerektiğinin farkında olduğunu vurguladı.

“HERKES TAKIMA SAHİP ÇIKMALI”
Sezon başında yeniden yapılanmaya giderek, takımı gençleştirdiklerinin altını çizen Yıldırım Demirören, bu takıma çok güvendiğini, camianın da inanması ve desteklemesi gerektiğini söyledi.

Demirören, eleştirilere maruz kalan kaleci Vedran Runje için de, ''Hamuru belli, devre arasında gönderilmesi diye bir şey söz konusu değil'' dedi.

“TARAFTARI BÖLMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”
Demirören, Sakaryaspor maçında numaralı tribünden gösterilen tepkilerle ilgili olarak da, ''Beşiktaş taraftarını belli hedefler için bölmeye kimsenin hakkı yok. Bir organizasyon olabileceğinden kuşkularım var. Geçen sezon da tepkiler aynı yerden başladı'' dedi.

“FEDERASYON’DA OLAÐANÜSTÜ KONGRE KAOS YARATIR”
Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gidip gitmeyeceği hakkındaki bir soru üzerine de Demirören, ''İdam mahkumu bile kararı kesinleşmeden suçlu sayılmıyor. Davanın sonucunu beklemek lazım. Olağanüstü kongrelere hep karşıyım, çünkü kaos yaratır. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından genel kurul çağrısı çıkacağını tahmin etmiyorum'' diye konuştu.

“FULYA’DAN YILDA 12 MİLYON DOLAR HEDEFLİYORUZ”
BJK Fulya Süleyman Seba Projesi hakkında görüşlerini açıklayan Demirören, projenin hayata geçirilmesiyle yıllık 12 milyon dolarlık sabit gelir hedeflediklerini söyledi.

Kulübün şu anda 20 milyon doları kendisine ait olmak üzere toplam 60 milyon dolar borcu olduğunu açıklayan Demirören, ''Gücüm yettiği sürece yine kulübe para vermeye hazırım. Beşiktaş, Türkiye'de borcunun karşılığı olan tek kulüptür'' dedi.

“CEM PAPİLA'YI HİÇBİR ZAMAN AFFETMEYECEÐİM“
Yıldırım Demirören, 5 kırmızı kartlı tarihi Samsunspor maçının hakemi Cem Papila'yı hiçbir zaman affetmeyeceğini söyledi.

Demirören, ''Hiçbir zaman affetmeyeceğim ve hiçbir Beşiktaşlının da affetmeyeceğini sandığım Cem Papila'nın verdiği hasar, daha yeni yeni atlatılıyor'' şeklinde konuştu.

“TARAFTAR HALA 5 YIL ÖNCEKİ FORMAYI GİYİYOR”
Beşiktaş tribünlerine taraftarların hala 5 yıl önceki forma ile gelmesinin kendisini üzdüğünü anlatan Demirören, hedeflerinin BJK Store'un gelirlerini artırmak olduğunu kaydetti.