FB TW PIN NWS

ABD'de ilk Müslüman Öğrenciler Konferansı

2006-11-06
ABD’nin New York kentinde dün yapılan Müslüman Öğrenciler Konferansında, FBI’a bağlı Göç Ofisi, toplumdan soyutlanmış genç Müslümanların, radikal İslamcıya dönüşmelerini engellemek için bir panel düzenledi.

Yetkililer interneti tehlike olarak görüyor

Londra’da 2005 yılında gerçekleştirilen metro saldırısının benzerinin ABD’de de yaşanmasından çekinen yetkililer genç Müslümanlarla ilk kez düzenlenen bu konferansta birebir diyaloğa girdi. Yetkililer özellikle internet erişiminin sağladığı kolaylıklarla genç Müslümanların radikal İslamcı organizasyonlara ve hareketlere katılmaları ve bunlara finanasal destek sağlamaları ya da bulmalarının kolaylaşmasının endişe yarattığını ifade etti.

Müslüman gençler, hedef alındıklarını iddia ettiler

Konferansa yüzlerce lise ve üniversite öğrencisi Müslüman genç katıldı. Bir grup Müslüman gencin, yetkililerin Müslüman gençleri hedef aldığı iddiaları Göç Ofisince yalanlandı. Ofis yetkilileri, geçen yıl 2 müslüman azınlığın bu girişimleri nedeniyle tutuklanıp sınır dışı edildiklerini hatırlattılar. ABD’de yaşayan Müslüman Amerikalıların sayısının 3 ile 7 milyon arasında olduğu düşünülüyor.