FB TW PIN NWS

Yıldırım Demirören Yeniden TFF Başkanlığına Seçildi

2015-06-25
Yıldırım Demirören Yeniden TFF Başkanlığına Seçildi
Yıldırım Demirören Yeniden TFF Başkanlığına Seçildi.

TFF Başkanını seçti... Haluk Ulusoy'un gerekli 60 imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle adaylığının kabul edilmediği seçime Yıldırım Demirören tek aday girdi ve yeniden TFF başkanı oldu. Seçimde kullanılan 219 oyun 5'i geçersiz sayıldı ve Yıldırım Demirören 214 oyla yeniden başkanlığa seçildi.


Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, bu sabah saat 11.00'de başladı.
Başkan adayı olabilmek için Yıldırım Demirören, Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sırakaya, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat ve Adil Yazıcıoğlu başvuruda bulunmuştu.
Genel Kurulu'da diğer aday adayları yeterli imzayı toplayamayınca, mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak girdi.


Kullanılan 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören, yeniden TFF Başkanı seçildi.

Demirören'in listesi belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesi belli oldu.

Genel Kurul'da oy kullanma işlemine geçilirken, tek başkan adayı Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesi açıklandı. Demirören'in listesi şu isimlerden oluştu:

ASIL ÜYELER:
Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu, Erhan Kamışlı, Ahmet Gökçek.

YEDEK ÜYELER.
Ziya Erbaş, Mete Düren, Zafer Tırpançeker, Selahattin Aydoğdu, Serhat Soysal, Ali Özdoğan, Atilla Bingöl, Erdoğan Tekgöz, Mustafa Küçükmeral, Cevat Ay, Ömer Sarılar, Saliha Kübra Kabaali, Bayram Yüksel, Fuat Guguloğlu.


Birden fazla adayın ana statüde öngörülen imza sayısına ulaşması durumunda, çift imzalar geçersiz sayıldı ve listelerden çıkarıldı.

DEMİRÖREN'DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI


Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak giren Yıldırım Demirören, delegelere teşekkür konuşması yaptı.

Demirören yaptığı teşekkür konuşmasında, futbol camiasının büyük bir aile olduğunu belirterek, "Bizi de bu aileye başkan seçtiniz. Biz kardeşiz. Kollarımız herkese açık, bundan bir şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

Genel kurul öncesi gerginlik! Ulusoy oğlunu salona sokmak isteyince...

Başkan adaylarından Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı.

Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy'un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi. Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi.


Ankara Marriott Oteli'nde yapılan genel kurulda, 297 delegeden 226'sının katılımıyla çoğunluk sağlandı. Federasyonun 42. başkanının belirleneceği genel kurulda, 157 üyenin imzasıyla sunulan önerge sonunda divan kurulu başkanlığına Mehmet Baykan, yardımcılığına Mesut Hoşcan, üyeliklere ise Hüseyin Eryüksel ve Çağatay Kalkancı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Mehmet Baykan, delegelere ve salonda bulunan misafirlere açılış konuşmasını yaptı.


TFF seçimli genel kurulunun yapıldığı Ankara Marriot Oteli’nde dünden itibaren alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sivil ekiplerin yanı sıra resmi polislerin de bugünkü toplantı öncesi ve sırasında genel kurulun sorunsuz geçmesi için çalışacağı belirtildi. Söz konusu ekibin 80 kişiden oluştuğu kaydedildi.