FB TW PIN NWS

Kartal'dan sessiz takip: 1-0

2007-03-18
Cezası nedeniyle Erciyesspor maçına seyircisiz çıkan Beşiktaş, Nobre'nin tek golüyle güldü. Futbol açısından kısır, zevksiz ve pozisyonsuz geçen maçta sahneye çıkan Nobre'nin fırsatçılığı Beşiktaş'a altın değerinde 3 puan kazandırdı.

BEŞİKTAŞ 1-0 K.ERCİYESSPOR

Hakem: Cem Deda
Beşiktaş: Runje - Mustafa (Dk. 14 Ali Tandoğan), İ.Toraman, Baki, İ.Üzülmez - Burak, Delgado (Dk. 78 Serdar), Koray, Ricardinho - Nobre, İ. Akın (Dk. 65 Gökhan Güleç)
K.Erciyesspor: Orkun - Jabi, Kürşat, Özgür, Ergün (Dk. 76 Cenk) - Serge Die, Mehmet, Mustafa, Timuçin (Dk. 70 Güven) - İlhan, Lazarov (Dk. 76 Djaloviç)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
İnönü Stadı'nda tribünler bomboş.. İki takım da sahaya çıktı.. Ancak Cüneyt Çakır'ın dün Manisaspor-Sakaryaspor maçında uğradığı saldırı nedeniyle hakem dörtlüsü sahaya 5 dakika geç çıktı. Her iki takım futbolcuları sahada hakemleri bekedi.

Hakemler saha çıktıktan sonra iki kulübün başkanları ve TFF Başkan Vekili Keçeci sahaya inerek hakemlere başarı diledi.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. Dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Burak uzaktan vurdu. Ancak etkisiz kalan vuruş yandan auta çıktı.

3. Dakikada Burak'ın ceza sahasına ortası defansa çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşundan siyah beyazlılar sonuç alamadı.
4. Dakikada konuk ekip Beşiktaş ceza sahasına gelmeye çalıştı ancak yapılan ortada Baki topu kafayla uzaklaştırdı.
9. Dakikada Burak'ın sağdan ortasında top kalecinin kucağına gitti.

13. Dakikada Mustafa Doğan sakatlanarak saha kenarına alındı. Bu arada Erciyesspor tarafından kullanılan köşe vuruşunda Baki kafayla topu uzaklaştırdı.

14. Dakikada Mustafa Doğan sakatlığı nedeniyle oyundan alındı. Onun yerine Ali Tandoğan maça dahil oldu.

15. Dakikada oyuna yeni giren Ali Tandoğan topla ilk buluşmasında sağdan ortaladı. Nobre'nin kafası auta çıktı.

17. Dakikada Burak'ın sağdan ortasında Timuçin ayak koydu. Korneri Ricardinho kullandı ancak savunma bu kez de kafayla topu uzaklaştırdı.

20. Dakikada Nobre'nin güzel ara pasıyla sıfıra kadar inen Burak'ın ortasında Erciyesspor savunması bir kez daha Beşiktaşlı oyunculara şut şansı tanımadı.

24. Dakikada ani gelişen Erciyesspor atağında Die pas vermek yerine şut çekince Baki'ye çarpan top kornere çıktı. Lazarov'un sağdan kullandığı kornerde top Runje'de kaldı.

28. Dakikada Burak'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Ricardinho ceza sahasına ortaladı. Ancak yardımcı hakem kafalardan seken topta siyah beyazlı oyuncuların ofsayta düştüğünü işaret etti.

32. Dakikada Ali Tandoğan ile Lazarov'un çarpışması nedeniyle iki oyuncu da yerde kaldı. Tedavileri yapılan oyuncular maça devam edebiliyor.
36. Dakikada Jabi ceza sahasının dışından vurdu. Runje köşeye giden topu kontrol etmeyi başardı.

SARI KART 43. Dakikada İbrahim Toraman topa elle müdahaleden sarı kart gördü.

SARI KART 44. Dakikada bu kez de Burak topa elle müdahaleden sarı kart gördü.

45+1'de Delgado şık çalımlarla ceza sahasına yaklıştı ve Mustafa tarafından indirildi. Frikiği kulananan Ricardinho'nun vuruşunu kaleci Orkun yatarak kurtardı.


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
47. Dakikada 57. Dakikada İlhan, ceza sahası ön cizgisine paralel bir pas attı. Timuçin kaleyi karşıdan gören bir noktadan vurdu, top kaleci Runje'de kaldı.

58. Dakikada Burak'ın şutu auta çıktı.

59. Dakikada Lazarov soldan korneri kullandı, Runje yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

65. Dakikada İbrahim Akın çıktı, Gökhan Güleç oyuna dahil oldu.

SARI KART 66. Dakikada Gökhan Güleç'in ceza sahası sol yanında düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Delgado kullandı. Barajdan seken topu savunma uzuklaştırdı. Bu arada Gökhan'a yaptığı faul nedeniyle Jabi sarı kart gördü.

70. Dakikada Timuçin, yerini Güven'e bıraktı.

GOL 72. Dakikada Ali Tandoğan sağdan ceza sahasına girerken düşürüldü. Serbest atışı Ricardinho kullandı. Arka direkte oluşan kamabolda top kale sahasına geldi. Nobre fırsatçılığını konuşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

76. Dakikada Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz oyuna Djaloviç ve Cenk'i aldı. Lazarov ve Ergün oyundan alındı.

78. Dakikada da Tigana oyuncu değişikliğine gitti ve Delgado'nun yerine Serdar'ı sahaya sürdü.

Böylece her iki takım da oyuncu değişikliği haklarını kullanmış oldu. İki teknik adamın da artık kaleci sakatlıklarının dışında oyuncu değişikliği yapma şansı kalmadı.

82. Dakikada Beşiktaş ceza sahasına yapılan ortada Baki son anda kafa vurdu. Yeniden atak yapan Erciyesspor'da Djalovic'in kafa vuruşunu Koray son anda kale önünden çıkardı.

85. Dakikada Güven ceza sahası yayı içinde topla buluştu. Uygun durumda çektiği şut üstten auta çıktı.