FB TW PIN NWS

Fenerbahçe’ye şok şike şuçlamaları

2006-11-28
Bir dönem Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı olan Cihan Oskay, dün gece Star TV'de, 2000-2001 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe adına, son haftada deplasmanda oynanan maç için Samsunspor'a para götürdüğünü iddia etti.

2000-2001 sezonunun son haftasında oynanan, 3-1'lik galibiyetle ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili gündemi sarsacak bomba iddialar gündeme geldi.

Bir dönem Başkan Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı olan Cihan Oskay dün akşam çıktığı Star televizyonunda müthiş itiraflarda bulundu. Oskay'ın şok açıklamaları şöyle:

"Bursa maçı sonrası Aziz Yıldırım beni telefonla aradı. Son hafta deplasmanda oynanacak Samsunspor maçının önemini anlattı ve bir şeyler yapmamı, ertesi gün kulübe gelmemi istedi. İyi Fenerbahçeli olduğumdan bana güvenirdi.

O akşam düşündüm. Çünkü Samsun'da tanıdığım yoktu. Orduspor'un eski başkanı Mustafa Çebi, Fenerbahçe kongre üyesidir. Önce oğlu Tamer'i aradım durumu anlattım, sonra kendisiyle işletmesini yaptığım Çapari Restorant'ta buluştum. Yardım edip edemeyeceğini sordum. O da Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar'ın, Orduspor'da iken futbolcusu olduğunu, ailecek tanıştıklarını söyledi. 'Ben Samsun'a bir gidip görüşeyim' dedi. Aziz Yıldırım'ı arayarak bilgi verdim. "Hemen gitsin" dedi.

Mustafa bey, Yücel Uyar'ın babasının ofisine gitti. Yücel'i çağırmışlar, durumu anlatmışlar. Yücel Uyar'ın ilk tepkisi, 'Fenerbahçe iyi takım, bizi yener' demiş. Mustafa bey de 'İşin garanti olmasını istiyorum" demiş. Yücel Uyar, 'Takım, Sinop'ta kampa girecek. Belli güçler bizi finanse ediyor. Futbolcularım aylardır para alamıyorlar' demiş. Peki 'Sen ne yapabilirsin ?' diye sormuş. Yücel bey de 'Takımı motive etmeyeceğim. Tümer, İlhan, Ali Akdeniz iyi futbolcular, onları oynatacağım. Ama İlhan, Galatasaray ile anlaştı, iyi oynar. Tümer'i oyundan erken alırım. Ali Akdeniz de, Fenerbahçe'ye gidecek. Ayrıca içeride üç adamım var. Bunlar da gerekeni yaparlar. Yalnız bunların ismini veremem. Gerekirse ikinci yarı kaleci de devreye girer demiş.

Samsun’a 150 bin dolar

Mustafa bey, beni aradı, durumu anlattı. Ben de kulüpteki toplantı odasında Başkan Aziz Yıldırım'a bana aktarılan bilgileri ilettim. Aziz Yıldırım, Samsunspor'un Sinop'ta kamp yapmasını istemedi. Yücel Uyar da kabul etti. Tabii bu arada Bülent Ünder ile Tanju Çolak'ın da, Samsun'da olduğunu, takımın kampa girmesi için çalışma yaptıklarını öğrendik.
Yücel Uyar'ın babası petrol işi yapıyor ve o dönem büyük maddi sıkıntı içinde. Mustafa Çebi kendi cebinden para veriyor. Ben de Aziz Yıldırım'ın Altunizade'deki bürosundan bizzat kendisinden 150 bin dolar alarak karayoluyla Samsun'a gittim ve parayı Mustafa Çebi'ye teslim ettim. Gerekli harcamalar için. Bu işleri başkanın dışında hiçbir yönetici bilmiyordu.

Trabzon’a teşvik primi de gitti

Cihan Oskay, iddialarında Trabzonspor'a da yer verdi. Oskay'ın iddiaları şöyle:
"Başkan, beni Samsun'a götürmedi. O dönem Oktay Derelioğlu, Trabzon'da oynuyordu. Kendisiyle sık sık görüşüyordum. Başkan, Galatasaray-Trabzon maçı için İstanbul'da kalıp, Trabzonlu futbolculara beraberlik, galibiyet veya bir farklı mağlubiyet için 250 bin dolar vermem için görüşmemi istedi.

Oktay'ı aradım, '150 bin doları peşin, 150 bin doları maç sonrası olmak üzere 300 bin dolara tamam' dedi. Başkana söyledim, '250 bin dolar' veririz dedi. Oktay, 'Abi sen gel görüşelim' dedi.

'Başkan 250 bin dolar ile git, ama maçtan önce kimseye para verme' dedi.

Bu para ile The Marmara Oteli'ne doğru yola çıktım. Oktay'ı aradım. '603 numaradayız' dedi. Oktay'ın oda arkadaşı Tamer Tuna idi. Parayı gösterdim. Bu iki arkadaş, 'Futbolcuları iki odaya alalım durumu anlatalım' dediler. Ben de parayı yatağın üzerine serdim. Odaya Metin Aktaş, Tamer Tuna, Erman Özgür, Güngör, Nesim, Cem, Abdülkadir, Yanchev, Nikolovski, Jarko geldi. Trabzon doğumlu futbolculara ise söylenmedi. Sonra hepsi elimizden geleni yapacağız dedi. Sergen odaya gelmedi, ama 50 bin dolar istedi.

Sinan Engin devrede

Cumartesi günü Samsun'a maça gideceğim, Aziz Yıldırım aradı. 'Beni şimdi Sinan Engin aradı. Tamer Tuna ile konuşmuş. Trabzon kampına bizden kimsenin gitmediğini söyledi' dedi. Ben de 'Olur mu başkan' dedim. Sinan Engin, 'Meydanı boş bırakmayın. Gidecek bir şey varsa ben götürürüm. Tamer'i transfer ettik. Yardımcı olayım' demiş. Telefonu kapattım ve hemen Tamer'i aradım. Bana, 'Abi haliyle hayır dedim. Beşiktaş'a transfer olmuşum, para geldi der miyim' dedi. Ben de Aziz Yıldırım'a durumu bildirdim.