FB TW PIN NWS

Erdoğan: '2 milyon insana istihdam yarattık'

2006-12-01
Başbakan Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar sonucunda orta sınıfın yeniden ortaya çıkmaya başladığını söylerken, son 4 yılda 2 milyona yakın kişinin iş bularak çalışmaya başladığını belirtti.

Dün akşam televizyonlarda yayınlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye artık, bizim devraldığımız o eski Türkiye değil. Türkiye’nin imajı değişti. Unutmayalım ki biz bugünlere ’Geceyarısı Ekspresi’yle, ekonomik krizlerle, demokratik zaaflarla anıldığımız günlerden geldik. Türkiye, bugün bütün dünya için bir ilgi odağıdır, bir cazibe merkezidir."

"Eğer bugün Türkiye’de fakir ve zengin arasındaki makas daralmaya başladıysa, asgari ücretin satın alma gücü arttıysa, cumhuriyetimizin temel nitelikleri, milletimizin ortak paydası haline geldiyse biz doğru istikametteyiz demektir. İşte benim, toplumsal yapımızı güçlendiren sosyal restorasyon süreci dediğim şey budur."

"Türkiye’mizin bu dönemde en önemli kazanımlarından biri siyasi ve ekonomik istikrar oldu. Dışarıda artan itibarımızla birlikte değişen imajımız, içeride de yeniden ortaya çıkmaya başlayan orta sınıfımız, her şeyden evvel yakaladığımız istikrarın neticeleri. Çok şükür bugün artık, statik değil dinamik, kırılgan değil dayanıklı, günü kurtaran değil ileriye bakan güçlü bir ekonomiye sahibiz. Şimdi odaklanmamız gereken sorunlardan biri işsizlik."

"Dört yıldır, kapanan kepenklerin yeniden açılması, yeni yatırımların, yeni iş imkánlarının ortaya çıkması için çaba harcıyoruz. bu konuda aldığımız mesafeyi rakamlarda açıkca ortaya koyuyor. 2002 yılında Türkiye’de 21 milyon 354 bin kişinin istihdam edilirken, Ağustos 2006’da bu rakamın 23 milyon 279 bin kişiye çıktı. Bu rakam, son dört yıl içinde 2 milyona yakın vatandaşın daha iş bularak çalışmaya, üretmeye, ekmeğini kazanmaya başladığını gösteriyor. Bu sayı şu andaki toplam memur sayısına yakın bir rakam. Bu başarıyı özel sektörle birlikte yakaladık. Son bir yıl içinde 180 binin üstünde vatandaş tarım sektöründen ayrılarak sanayi ve hizmetler sektörüne geçti."