Antalya
İçinde bulunduğu bölge, sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde "Türkiye Rivierası" adını almıştır. Deniz, güneş, tarih ve doğanın bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz'in en temiz kıyılarından birine sahiptir. Antalya'nın yüzölçümü 20.815 km²'dir. Nüfusu 1990 sayımına göre 1.132.211'dir.
Antalya, Anadolu'nun en bereketli coğrafyalarından birinde, antik Pamfilya, Pisidya ve Likya bölgelerinin kesiştiği bir noktada yer alır. Bereketli coğrafyalara ve birçok kültüre ev sahipliği yapan Kent, tarih boyunca içinde hep değişik kültürleri, değişik sanatları ve değişik mitolojileri yaşatmıştır.
Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Turizm, il ve kent merkezi ekonomisini belirler. Antalya aynı zamanda, Türkiye'nin büyük ölçekli göç alan illerinden biridir. Toros'ların güneylerinden kaynaklanan çok sayıda irili ufaklı akarsu, geçtikleri yerlerde ve denize dökülürken ÅŸelaleler oluÅŸturur.
Palmiyelerle sıralanmış bulvarları, uluslararası ödül sahibi marinası, geleneksel mimarisi ile Kaleiçi ve modern mekanları ile Türkiye'nin en önemli Turizm Merkezlerinden biri olan Antalya, Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Plaj Voleybolu, Triathlon, Golf Müsabakaları, Okçuluk, Tenis, Kayak yarışmaları vb. etkinliklere, 1995 yılında açılan Antalya Kültür Merkezi ile de plastik sanatlar, müzik, tiyatro, sergi gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.
- Nadim Güç Bugün
- Vyosa Osmani Bugün
- Rudolf Belling Dün
- Nusret Suman Dün
- Sabiha Bengütaş 09 Nisan
- Nermin Faruki 09 Nisan
- Hakkı Atamulu 08 Nisan
-
Feyyaz ÅžerifoÄŸlu
937
-
Mehtap Ar
386
-
Orhan Ayhan
226
-
Müjde Ar
208
-
Canan Kaftancıoğlu
205
-
Sümeyye Erdoğan
155
-
Oya Lale Özan Arslan
144
-
Acun Ilıcalı
131
-
II. Elizabeth
124
-
Arif KarabeyoÄŸlu
121
-
Nihat İlhan
119
-
Necat Gülseven
109
-
Adile NaÅŸit
104
-
Gülşen Bubikoğlu
104
-
Deniz Zeyrek
102