FB TW GG PIN NWS
BioRank 2091

Sezai Aydın

Doğum tarihi : 07.Şubat.1952
Sezai Aydın kaç yaşında : 64
Kilo & Boy :
Burcu : Kova
Sezai Aydın doğum yeri : Ankara

Sezai Aydın Biyografisi

Sezai Aydın Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Sezai AydınAnkara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Sezai Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca bir çok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür.

Fred Çakmaktaş’tan Bill Cosby’nin sesine Robert De Niro’dan Sylvester Stallone’ye , Dustin Hoffman, Al Pacino, Jack Lemon’a kadar pek çok ünlüyü başarıyla seslendirmiş bir ustadır. Bir dönem seslendirme yönetmenliği de yapan sanatçı halen İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyuncu.

Sezai Aydın ; Cosby Ailesi'nin babası Bill Cosby ,John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Rol aldığı bazı oyunlar
Rumuz Goncagül
Lüküs Hayat
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Hadi Öldürsene Canikom
Dosya

Filmografisi
Sessiz Gemiler - 2007
Gizli Patron - 2006
Ömer Seyfettin: Perili Köşk - 2005
Beni Bekledinse - 2004
Serseri - 2003
Kınalı Kar - 2002
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000
İç Güveyi Billy - 1999
Örümcek - 1999
Kanal Yumuşak G - 1998
Yeni Bir Yıldız - 1997
Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar - 1993
Kaynanalar - 1974


Kaynak:Biyografi.info

Sezai Aydın filmleri

Tüm Sezai Aydın filmleri

Sezai Aydın için yapılan aramalar

Sezai Aydın, Sezai Aydın biyografi, Sezai Aydın hayatı, Sezai Aydın özgeçmişi, Sezai Aydın hakkında, Sezai Aydın doğum yeri, Sezai Aydın fotoğraf, Sezai Aydın video, Sezai Aydın resim, Sezai Aydın kimdir?, Sezai Aydın kaç yaşında?, Sezai Aydın nereli, Sezai Aydın memleketi