FB TW GG PIN NWS
BioRank 3808

Javier Bardem

Doğum tarihi : 01.Mart.1969
Javier Bardem kaç yaşında : 47
Kilo & Boy :
Burcu : Balık
Javier Bardem doğum yeri : Las Palmas, Kanarya Adaları, İspanya

Javier Bardem Biyografisi

Javier Encinas Bardem, Oscar Ödüllü İspanyol aktör. Ülkesinde oyunculuk yaptığı dönemde çok sayıda filmde rol aldı ancak uluslararası üne Johnny Depp ile birlikte rol aldığı "Karanlıktan Önce" (Before Night Falls) filmi ile kavuştu. Bu filmdeki rolü ile Oscar Ödülü'ne aday gösterilen ilk İspanyol aktör oldu. 2008 yılında yapılan Oscar Ödülleri töreninde, "No Country for Old Man" filmindeki Anton Chigurh rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

1 Mart 1969 tarihinde Kanarya Adaları'ndaki, Las Palmas'ta, İspanyol sinemasında popüler olmuş bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Aile üyeleri arasında annesi aktris Pillar Bardem, sinema oyuncuları büyükbabası ve büyükannesi Rafael Bardem ve Matilde Munaz Sampedro ve senarist ve yönetmen yeğeni Juan Antonio Bardem bulunmaktadır. Henüz 6 yaşındayken ilk filmi "El Picaro"da rol alan Bardem, profesyonel oyunculuk kariyerine başlamadan önce İspanya Ulusal Rugby Takımı'da oynamaktaydı.

İspanya'da bulunduğu yıllarda, film yapımcısı Bigas Luna tarafından yönetilen, "Les Edades de Lulu", Penelope Cruz ile birlikte rol aldığı "Jamon Jamon" ve Benicio Del Toro'nun da yer aldığı "Huevos de oro" filmlerir, sonraki yıllarda daha dramatik roller üstlenmeye başladı. 1994 yılında, bir bağımlıyı canlandırdığı "Dias Contados" ve bir polis dedektifini canlandırdığı "El Detective y la Muerte" filmleri ile sinema eleştirmenlerinin beğenisini kazandı.

1995 yılına gelindiğinde, İspanya'da kazandığı karizmatik erkek imajını bir kenara bırakarak, ünlü olma mücadelesi veren genç bir aktörü canlandırdığı komedi filmi "Boca a Boca" da yer aldı.

İspanya'da rol aldığı çok sayıda filmin ardından, uluslararası bir aktör olma yolundaki ilk adımını, Julian Schnabel'in "Before Night Falls" filminde canlandırdığı Kübalı şair Reinaldo Arenas rolü ile attı. Bu rolü ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Bu film aynı zamanda Bardem'in İngilizce konuştuğu ilk film oldu. 2002 yılında, John Malkovich'in ilk yönetmenlik denemesi olan ve Nicholas Shakespeare'in aynı adlı kitabından uyarlanan "The Dancer Upstairs" (Yukarıdaki Dansçı) adlı filmde başrol oynadı.

2004 yılında düzenlenen Venedik Film Festivali'nde, "Mar Adentro" (İçimdeki Deniz) filmindeki rolü ile En İyi Erkek oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

2007 yılında Coen Kardeşler'in "No Country for Old Man" ve Gabriel Garcia Marquez'in aynı adlı romanından uyarlanan "Love in the Time of Cholera" filmlerinde rol alan Bardem, "No Country for Old Man" filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ı nın yanı sıra, Golden Globe, Screen Actors Guild, Critics' Choise ve British Academy of Film and Television Art tarafından da ödüllendirildi.

Filmografi:

1990 Las edades de Lulú

1991 Tacones Lejanos

1992 Jamón, jamón

1993 Huevos de oro

1993 El Amante Bilingüe

1994 Running Out of Time (Días contados)

1994 The Detective and Death (El detective y la muerte)

1995 Mouth to Mouth (Boca a boca)

1996 Éxtasis

1997 Live Flesh

1997 Perdita Durango

1999 Second Skin

1999 Washington Wolves (Los Lobos de Washington)

2000 Before Night Falls

2002 The Dancer Upstairs

2002 Mondays in the Sun

2004 Collateral

2004 The Sea Inside (Mar adentro)

2006 Goya's Ghosts

2007 Love in the Time of Cholera

2007 No Country for Old Men

2008 Vicky Cristina Barcelona



Kaynak:Biyografi.info

Javier Bardem filmleri

Tüm Javier Bardem filmleri

Javier Bardem için yapılan aramalar

Javier Bardem, Javier Bardem biyografi, Javier Bardem hayatı, Javier Bardem özgeçmişi, Javier Bardem hakkında, Javier Bardem doğum yeri, Javier Bardem fotoğraf, Javier Bardem video, Javier Bardem resim, Javier Bardem kimdir?, Javier Bardem kaç yaşında?, Javier Bardem nereli, Javier Bardem memleketi