FB TW GG PIN NWS
BioRank 402

Göksel Arsoy

Doğum tarihi : 15.Mart.1936
Göksel Arsoy kaç yaşında : 80
Kilo & Boy :
Burcu : Balık
Göksel Arsoy doğum yeri : Kayseri

Göksel Arsoy Biyografisi

Sinema oyuncusu.
Göksel Arsoy, 15 Mart 1936 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Göksel Arsoy'un annesi Hesna Arsoy, Girit Hanya eşrafından Girit Mutasarrıfı Mollazade Ali Talat Bey'in torunu ve Hırkazade Ahmet'in kızıdır. Babası Remzi Aksoy Almanya'da dizel ve oksijen motorları uzmanıydı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kayseri Hava İkmal Merkezine tayin edilince, Göksel Arsoy’da orada dünyaya geldi ve ilkokulu, ortaokulu Kayseri’de bitirdi. İkinci sınıftan itibaren ilkokula İstanbul'daki teyzesinin yanında Bakırkaş Taş Mektepte devam etti. yatılı olarak okuduğu Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesine devam etti. Göksel Arsoy İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okurken Yeşilköy Havaalanında bir İngiliz şirketinde çalışmaya başladı. Nursel adlı bir kız kardeşi vardır. Klasik Türk Müziği bestekarı Yesari Asım Ersoy'un yeğenidir.

Sinemaya İlk olarak 1958 yılında Sırrı Gültekin'in yönettiği Kara Günlerim adlı filmle geçti. Sonra ‘Ham Meyve’ adlı filmde Muhterem Nur ile oynadı. 1961’de ‘Samanyolu’ filmi için Belgin Doruk ile kamera karşısına geçti. Özellikle 60'lı yılların başında sayısız filmde rol almıştır. Göksel Arsoy, "Altın Çocuk" takma adıyla bilinmektedir. Ününü "Samanyolu" (1959) filmiyle yaptı.

Amerikan sinemasını yakından takip eden Göksel Arsoy, Sean Connery’nin oynadığı ‘James Bond’ filminin büyük ilgi gördüğünü duyunca yerli James Bond oldu, 1966 yılında "Altın Çocuk" adlı filmi çekti. Yapımcılığı da üstlendi. Halit Refiğ ona hep ‘Altın Çocuk’ derdi. Filmin adı bu nedenle ‘Altın Çocuk’ oldu. ‘Altın Çocuk James Bond’ öyle bir patladı ki yıktı geçti. Araplar filmi satın aldı. Daha etkili olsun diye afişte adının başına Muhammed eklediler. Muhammed Göksel Arsoy oldu. Film büyük ilgi görünce Araplar ile ortak film çekmeye başladı. Sonra Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile filmler çevirdi

Rahmetli Ayhan Işık şansını Hollywood'da denerken ‘‘Altın Çocuk’’ Türkiye'yi kasıp kavuruyordu.

70’li yılların başında sinemada seks furyası başladı. Amcası, bestekar Yesari Asım Arsoy’dan 2 yıl Türk Sanat Müziği dersi aldı ve solist altı olarak sahneye çıktı. Gazinolarda Behiye Aksoy, Sevim Tuna, Gönül Yazar, Muazzez Abacı ile çalıştı. 16 yıl en büyük gazinolarda çalıştı.

1960 lı 70 li yıllarda Türk sinema oyuncularının uyduğu modaya o da uydu ve 1967 - Bir Masal Gibi / Tatlı Hayat ile 1971 - Titrek Bir Damladır / Dudaklarında Arzu adında iki 45'lik plak da o doldurdu.

1962 yılında Kendi adına "Göksel Film Şirketi"ni kurarak prodüktörlük yaptı.

Evlilikleri :
1957 yılında havaalanında çalışırken tanıştığı Soley Hanım’la 12 Nisan 1961 tarihinde evlendi. 21 Nisan 1963 de Aşkım adında bir kızı ve 17 Nisan 1965 de oğlu Remzi Gökhan Arsoy dünyaya geldi.

Göksel Arsoy’a 1999'da 36.Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

12 yıl İstanbul Tenis Kulübü Başkanlığı görevini de yürüten Göksel Arsoy 2002 yılında “Herkes İçin Spor Federasyonu” Başkanı görevine de getirilmiş ve 2011 yılına kadar bu görevi yapmıştır.

Filmografisi :
Unutulmayanlar - 2006
Asla Unutma - 2005
Üvey Ana - 10 Altın Film - 2004
Mirasyediler - 1995
Dost Bildiklerim - 1978
Sürtük - 1970
Altın Avcıları - 1968
Yayla Kızı Yıldız - 1967
Ortaşark Yanıyor - 1967
Son Kurban - 1967
Altın Çocuk Beyrut'ta - 1967
Kenarın Dilberi - 1966
Altın Çocuk - 1966
İsyancılar - 1965
Yıldızların Altında - 1965
Son Darbe - 1965
Kırk Küçük Anne - 1964
Yılların Ardından - 1964
Evcilik Oyunu - 1964
Kızgın Delikanlı - 1964
Kezban - 1963
Makber - 1963
Şafak Bekçileri - 1963
Genç Kızların Sevgilisi - 1963
Kahpe - 1963
Leyla İle Mecnun Gibi - 1963
Cici Can - 1963
Beyaz Güvercin - 1963
Bulunmaz Uşak - 1963
Aşka Karşı Gelinmez - 1962
Öldüren Bahar - 1962
Yalnızlar İçin - 1962
Aşk Merdiveni - 1962
Esir Kuş - 1962
Ne Şeker Şey - 1962
Gençlik Hülyaları - 1962
Billur Köşk - 1962
Kiralık Koca - 1962
Gönül Avcısı - 1962
Gümüş Gerdanlık - 1962
Küçük Beyefendi - 1962
Şehirdeki Yabancı - 1962
Akasyalar Açarken - 1962
Biz de Arkadaş mıyız? - 1962
Aşkın Saati Gelince - 1961
Bir Demet Yasemen - 1961
Bir Yaz Yağmuru - 1961
Bülbül Yuvası - 1961
Yaban Gülü - 1961
Seni Kaybedersem - 1961
Yavru Kuş - 1961
Bir Bahar Akşamı - 1961
Boş Yuva- 1961
İki Aşk Arasında - 1961
Kızıl Vazo - 1961
Melekler Şahidimdir - 1961
Zavallı Necdet - 1961
Unutamadığım Kadın - 1961
Güneş Doğmasın - 1961
Bir Yaz Yağmuru - 1960
Nilüfer Orman Çiçeği - 1960
Satın Alınan Adam - 1960
Taş Bebek - 1960
Aşk Rüzgarı - 1960
Ömrüm Böyle Geçti - 1959
Samanyolu - 1959
Kelepçe - 1958
Ham Meyva - 1957
Kara Günlerim / Yaşayan Ölüler - 1957

Kaynak:Biyografi.info

Göksel Arsoy için yapılan aramalar

Göksel Arsoy, Göksel Arsoy biyografi, Göksel Arsoy hayatı, Göksel Arsoy özgeçmişi, Göksel Arsoy hakkında, Göksel Arsoy doğum yeri, Göksel Arsoy fotoğraf, Göksel Arsoy video, Göksel Arsoy resim, Göksel Arsoy kimdir?, Göksel Arsoy kaç yaşında?, Göksel Arsoy nereli, Göksel Arsoy memleketi