FB TW PIN NWS

Yalçındağ: ''TÜSİAD her zaman Türkiye’nin önünü açtı''

2007-01-24
TÜSİAD’ın başkan adayı Arzuhan Yalçındağ, “TÜSİAD her zaman Türkiye’nin önünü açan öncü bir kurum oldu. Bir kadın başkan adayının seçmiş olması bunun bir göstergesidir” dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TÜSİAD’a başkan adayı olmamasının nedeninin, “Üniversite kurma zorunluluğum vardı. O yüzden böyle şerefli bir görevi başka bir kamu görevi için bıraktım” şeklinde açıkladı.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, “Koç topluluğu olarak 2007’yi herhangi bir yıl olarak görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 37’inci Genel Kurulu Swis Otel’de başladı.
Genel Kurul öncesinde TÜSİAD’ın başkan adayı Arzuhan Yalçındağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalçındağ, bir soru üzerin TÜSİAD’ın her zaman Türkiye’nin önünü açan öncü bir kurum olduğunu bir kadın başkan adayını seçmiş olmasını ise bunun bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin istenilen düzeye ulaşabilmesi için kadınların her alandaki, ekonomik, sosyal kültürel alandaki siyasetteki katılımın artması gerektiğini söyledi.

2007’nin seçim yılı olduğunun hatırlatılması üzerine Yalçındağ, “2007’de Türkiye iki seçim yaşayacak. Dünyadaki ekonomik konjonktür de son derece önemli olacak. Ancak Türkiye çok zor yıllar geçirdi. İlerlemesine devam etmeli. Bu yılın da iyi bir şekilde atlatılacağını ve gelişmişliğini artıracağına inanıyorum” dedi.
Yalçındağ, TÜSİAD’ın her zamanki çalışma geleneğini devam ettireceğini kaydetti. Arzuhan Yalçındağ, bir soru üzerine gazeteci Hrant Dink’e yönelik suikastın son derece elim bir olay olduğunu belirterek, sonrasında toplumun gösterdiği tepkiyi de “Toplumun reaksiyonu da onu gösteriyor. Türkiye daha hoşgörülü toleranslı bir toplum olma yolunda ilerliyor” diye değerlendirdi.

KAMU GÖREVİ İÇİN BIRAKTIM
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bir gazetecinin TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı olarak sizin olmanızı bekliyorduk sorusu üzerine, “Üniversite kurma zorunluluğum vardı. O yüzden böyle şerefli bir görevi başka bir kamu görevi için bıraktım diyebiliriz” diye konuştu.

TÜSİAD’ın her zaman gündemin önünde olduğunu ve başarılı başkanlar çıkardığını vurgulayan Sabancı, yine bir değişim dönemi yaşandığını söyledi. Sabancı, “Ben şimdiden bundan önce görev yapan başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir dönem yaşattılar bize. Yeni seçilecek başkana ve ekibine de şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Sabancı Hrant Dink cinayetine ilişkin de “Dink cinayeti kelimelerle anlatılamayacak kadar üzücü ancak buna gösterilecek tepki de bir o kadar memnuniyet verici” dedi.
Sabancı 2007’yi Türkiye için zor görmediğini, bu yılın demokratik bir yıl ve seçim yılı olacağını söyledi.

Rahmi Koç da TÜSİAD’ın başına kadın başkan getiriliyor olmasına ilişkin, “Enteresan bir şey. Artık kadın erkek farkı yok. 2007’de kim seçilecekse ve o 2007’de TÜSİAD’ı götürecektir. TÜSİAD’ın başkanı erkek de olsa hanım da olsa TÜSİAD o yolda gidecektir” diye konuştu.

Rahmi Koç, Koç Topluluğu olarak 2007’yi herhangi bir yıl olarak gördüklerine belirterek, “Ufak tefek şeylerden memleketin ekonomisinin krize gireceğini zannetmiyorum. O günler geride kaldı. Türkiye onların önüne geçti” diye konuştu.

TÜSİAD 37’nci Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile İstanbul Swis Otel’de başladı.