FB TW PIN NWS

Alex:''Brezilya'ya dönmem''

2007-01-25
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, şu an Brezilya'ya dönmeyi düşünmediğini belirterek, "Palmeiras'dan kimse beni aramadı ve herkes biliyor ki şu an Brezilya futboluna dönmeyeceğim" dedi.

Kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada Brezilyalı oyuncu Alex, takım olarak ikinci yarıya mükemmel başlamaları gerektiğini söyleyerek, "Bu hafta sonu, 40 günlük bir ayrılıktan sonra tekrar sahalara dönüş yaptım. Kendimi iyi ve ağrısız hissediyorum, ama uzun süre antrenmansız kaldığımdan dolayı çalışmaları ağırdan alıyorum. Önümüzdeki maça kadar kısa bir sürem var. Bu süreyi iyi değerlendirerek son maçtaki performansımı daha da artırarak yüzde 100 verimle oynayabilecek bir hale gelmek istiyorum. Süper Lig başlıyor ve son derece mükemmel başlamak zorundayız. En yakın rakibimiz ilk yarı kötüydü, ancak kendisini toparladı. Sadece bu bile, ikinci yarı daha fazla şey isteyeceklerinin bir göstergesi olarak yeter" diye konuştu.

Bir takımın maçlarda gireceği gol pozisyonlarını değerlendirecek golcü futbolculara sahip olmasının çok önemli olduğunu belirten Alex, "Deivid, beraber oynama şansı bulduğum mükemmel forvetlerden biri. Çok teknik, hareketli ve orta saha oyuncusuna çok fırsatlar sunan yapısıyla çok önemli bir futbolcu ve çok gol atan bir forvet. O, Türkiye'de çok eleştirildi, çünkü geldiği dönemden beri beklentilere cevap verememişti. Ancak onu eleştirenler biraz sabırlı olabilselerdi ve ona biraz şans tanıyabilselerdi, onun kalitesini, onun kulübe ve taraftara ne büyük sevinçler yaşatacağını fark edeceklerdi. Semih gol yollarında çok etkili bir futbolcu. Bana göre, Türkiye'nin en iyi beş futbolcusundan biri. İnanılmaz bir gol kabiliyeti ve mükemmel bir tekniği var. Bu iki forvetin dışında, Kezman gibi ağları çok sık sallayan bir başka forvet oyuncumuz daha var. Böyle bir kadroya sahip olmak takımımız için iyi. Çünkü gol şansı takımların önlerine devamlı çıkar ve bu şansları değerlendirecek golcü futbolculara sahip olmak çok önemlidir" ifadelerini kullandı. Hakkında çıkan transfer haberlerine de açıklık getiren Alex, "Palmeiras'dan kimse beni aramadı ve herkes biliyor ki şu an Brezilya futboluna dönmeyeceğim" diye konuştu.