FB TW PIN NWS

Turizmde MotoGP bereketi

2007-04-20
İstanbul turizmi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2007 yılında da Türkiye'nin yüzünü güldürmeye devam ediyor.


Yabancı ziyaretçi sayısında geçen yıla göre bu yılın ilk 3 ayında yüzde 28.51 artış gösteren İstanbul, Nisan ayını da ciddi bir yükselişle kapatacak. Kent, 20-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul Park'ta MotoGP yarışlarına ev sahipliği yapacak.


Uluslararası zirveler, kongreler, toplantılar, motorsporları ve Formula-1 gibi çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul, dünyanın gündeminde kalmaya devam ediyor.
Dünyanın en önemli motosiklet yarışı olan MotoGP, hafta sonunda İstanbul Park'ta gerçekleşiyor. MotoGP'yi izlemek için yurt dışından 5 bin kişi İstanbul'a geldi. Yarışı 5 bini yabancı 40 bine yakın kişinin canlı, dünya genelinde ise 500 milyon kişinin ekranları başında izleyeceği tahmin ediliyor.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, başta Anadolu Yakası otelleri olmak üzere İstanbul'daki otellerde ciddi dolulukların yaşandığını belirterek "Bu yıl turizmde iyi bir yıl yaşıyoruz" dedi.


İstanbul'un son dönemlerde çok büyük zirvelere ve organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Bayındır, şöyle konuştu: "İstanbul Park'ta, 20 ile 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek MotoGP için yurt dışından 5 bin kişinin geldiğini tahmin ediyoruz. Aynı zamanda 50'ye yakın televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı yarışı dünyada 500 milyon kişi de ekranlarının başında izleyecektir. Bu tür etkinliklerin hem döviz hem de tanıtım açısından büyük katkıları olmaktadır. MotoGP için ülkemize gelen 5 bin turist, 5 milyon dolar döviz girdisi bırakacaktır."
İstanbul'un Türk turizminin kalbi olduğunu anlatan Bayındır, bu yıl 6 milyon üzerinde turisti ağırlamayı planlayan İstanbul'un 2010 yılı hedefinin 10 milyon turist sayısına ulaşmak olduğunu söyledi.


Turizmin Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu anlatan Bayındır, tarihi ve kültürel değerler, doğal güzellikler, Akdeniz Çanağı'nın en güzel tesisleri, kalifiye insan gücüyle turizmin lokomotif sektörlerin başında yer aldığını söyledi.


2007 yılından çok umutlu olduklarını ve 2005 yılı rakamlarını geçeceklerini anlatan Bayındır, şöyle konuştu: "Bu yıl Ocak ve Mart aylarında geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre turist sayısında yüzde 17.38'lik artış yaşandı. İlk 3 ayda ülkemizi 2 milyon 600 bin 894 turist ziyaret etti. Nisan ayını da ülke genelinde iyi geçirmekteyiz. Mesela, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri Almanya Berlin ITB 2007 Turizm Fuarı'na 7 ile 11 Mart tarihlerinde katılarak, Almanya'dan ülkemize yüzde 20 üzerinde artış yaşayacağını gözledik."


Rusya MITT 2007 turizm fuarına da 20 -25 Mart tarihleri arasında katıldıklarını hatırlatan Bayındır, şöyle konuştu: "Rusya'dan da bu yıl ülkemize yüzde 20 üzerinde artış bekleniyor. ITB Berlin ve Moskova MITT Fuarları bizlere yeniden moral ve çalışma azmi verdi. Bu yıl 22 milyon turist ağırlayacağız. Ülke olarak sahip olduğumuz potansiyel ile 12 ay turizm yapmaya hazırız. Ülkemize gelen konuklara hayallerindeki tatili yaşatmak için sektör olarak gece gündüz çalışmalara devam ediyoruz. 2008 ve devam eden yıllarda da hedeflerimize artarak ulaşacağız."