FB TW PIN NWS

Tayyip Erdoğan Gürcistan'a gidiyor

2007-02-06
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne ilişkin anlaşmaların imza törenine katılmak üzere yarın Gürcistan'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Bakü-Tiflis Kars Demiryolu Projesi'nin Türkiye ile Gürcistan arasında doğrudan demiryolu hattı inşasını ve bu hattın Azerbaycan'daki mevcut hatta bağlanmasıyla, üç ülkenin demiryolu şebekelerinin irtibatlandırılmasının amaçlandığı bildirildi. Açıklamada, sözkonusu anlaşmaların imzalanmasıyla Doğu-Batı ulaştırma koridorunun en önemli bileşenlerinden biri olan projenin hayata geçirilmesi yolunda önemli bir adım atılmış olacağına vurgu yapıldı.

Başbakan Erdoğan ziyareti sırasında Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yapacaği ikili görüşmelerin yanısıra üçlü bir görüşme de gerçekleştirecek. Görüşmelerde üç ülkeyi ilgilendiren ve Güney Kafkasya'da son dönemde yaşanan bölgesel gelişmeler ile uluslararası güncel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak. Görüşmede, enerji ve ulaştırma alanlarında ortaklaşa sürdürülen işbirliğinin geliştirilmesi konusunun da ele alınacağı açıklandı. Başbakan Erdoğan ziyaret kapsamında inşaatı TAV konsorsiyumu tarafından tamamlanan Tiflis Uluslararası Havaalanı'nın açılış törenine de katılacak. Başbakanlık, ziyaret nedeniyle bir ortak bildirinin yayınlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.