FB TW PIN NWS

Patlama sonrası zehirlenenler var

2007-02-02
Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki Tüpraş Tesisleri'nde meydana gelen patlamada zehirlenerek hastanelere kaldırılan işçilerinin tedavileri sürüyor.

Patlamada yaralanan işçilere yardım etmek isterken patlama sonrasında ortaya çıkan gazdan etkilenen 19 kişinin Acıbadem Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Gazdan zehirlenen işçiler ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Selçuk Ünalmişer, "Hastalar boğazlarında ve gözlerinde yanma şikayetleri ile bize başvurdular. Hemen üstlerindeki giysileri çıkarttık. Sıcak su ile yıkadıktan sonra tedavilerine başladık. Oksijen tedavileri yapıldı. Bu tür vakalarda ilk 2 veya 3 gün önemli. Bu süre içerisinde hastalarımızı kontrol altında tutucağız. Genel anlamda sağlık durumları iyi" dedi.

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar ise, yaralı 19 işçiden 14'nün Tüpraş'ın yanında bulunan İpragaz Tesisi'nden olduğunu belirterek, "Patlama sonrası yere çöken gaz, İpragaz'da çalışan arkadaşlarımızı zehirlemiş. Ayrıca Derince Devlet Hastenesi'nde 5 arkadaşımız var. Kendileri bir süre burada kontrol altında tutulacak. Büyük bir faciadan ucuz kurtulduk" şeklinde konuştu.

Yaralıların kaldırıldığı Derince Devlet ve Acıbadem Hastaneleri yaralı yakınlarınının akınına uğrarken, hastanelerde görev yapan tüm personelin maske taktığı görüldü.

ZEHİRLENME TEHLİKESİ YOK

TÜPRAŞ, İzmit Rafinerisi’nde meydana gelen patlamadan sonra yapılan gaz ölçümlerine göre insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir durum bulunmadığı açıkladı.

TÜPRAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’ndeki TEL Tankında saat 16.15 sularında meydana gelen ve iki yabancı uyruklu işçinin ölümüyle sonuçlanan patlama sonrasındaki gaz çıkışının kontrol altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Patlama sonrası bölgede yapılan gaz ölçümlerinde, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Gaz ölçümleri tüm bölgede devam etmektedir. Teknik Emniyet Ekipleri patlamanın olduğu bölgeyi emniyet altına almışlardır” denildi.