FB TW PIN NWS

Memur emeklisine enflasyon zammı geliyor

2006-12-07
Memur emeklilerinin, 2007 Ocak ayında bir önceki 6 aylık kümülatif enflasyon kadar artış alacağı ve Bakanlar Kurulu tarafından alınacak bir kararla memura verilecek enflasyon farkı kadar ek artış alacakları açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, memur emeklilerinin, 2007 Ocak’ında bir önceki 6 aylık kümülatif enflasyon kadar artış alacağı ve Bakanlar Kurulu’nun alacağı bir kararla söz konusu kesimin memura verilecek enflasyon farkı kadar ek artış alacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, kurumun 2007 bütçesini oluştururken 2006’ın ikinci yarısında oluşacak enflasyon farkının memur emeklisi aylığına yansıtılacağını bildirdi. Memur ve memur emeklilerine verilen maaş ve aylık artışının üzerinde oluşan enflasyon farkı, 2006’nın ilk altı aylık döneminde maaş ve aylıklara yansıtılmıştı.

Açıklamada, 2007 yılı Ocak ayında memur emeklileri bir önceki 6 aylık kümülatif enflasyon kadar artış alacağı, ayrıca Bakanlar Kurulu’nca alınacak kararla memura verilecek enflasyon farkı kadar ilave artış yapılacağı bildirilen açıklamada, “Böylece memur emeklilerinin maaşları enflasyon oranının üzerinde artırılmış olacaktır. Bu nedenle memur emeklilerinin enflasyona yenik düşeceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

MEMUR EMEKLİSİ ENFLASYONA YENİK DÜŞECEKTİ
Enflasyon farkı zamlarıyla beraber, devlet memurları ve sözleşmelilerin 2006 için kümülatif maaş artışı yüzde 9,99'a varmasına karşın, bu yıl memurlar ve sözleşmelilerle aynı zamma tabi olan ve ilk 6 aya ilişkin enflasyon farkı zammını alan memur emeklilerinin, ikinci yarıya ait farkı alamayacakları belirlenmişti. Böylelikle, memur emeklisi maaşındaki yıllık artış yüzde 7,49’da kalacağı ve bu kesimin enflasyona yenik düşeceği hesaplanmıştı. Öte yandan bu durumun dava konusu olabileceği gündeme gelmişti.