FB TW PIN NWS

Emre, Newcastle’ı ipten aldı

2006-12-07
UEFA Kupası’nda Fenerbahçe’yle aynı grupta yer alan ve 10 puanla gruptan çıkmayı garantilemesine karşın ligde çok kötü bir performans sergileyerek küme düşme hattında yer alan Newcastle, ligin sürpriz takımlarından Reading’i nefes kesen maçta 3-2 mağlup etti. Magpies’i galibiyete taşıyan gol 84. dakikada Emre’den geldi.

St. James’s Park’taki mücadeleye iki takım da hızlı başladı. Newcastle özellikle sağ kanattan Solano ve Milner’ın etkili oyunlarıyla pozisyonlar buldu ve hava toplarının etkili ismi Sibierski’nin golüyle 23. dakikada öne geçti. Ancak üst sıraları hedefleyen Reading şoktan çabuk kurtularak 37. ve 42. dakikada Harper’ın golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

İkinci yarıda Nijeryalı Martins’in penaltıdan bulduğu golle beraberliği yakalayan Newcastle’da maçın başından beri tempolu ve istekli oyunuyla dikkat çeken Emre Belözoğlu, 84. dakikada muhteşem bir golle takımına galibiyeti getirdi. Newcastle bu galibiyetle puanını 16’ya çıkararak 15. sıraya yükseldi.

West Ham toparlanamıyor
Premier Lig’de gecenin diğer maçında West ham kendi sahasında Wigan’a 2-0’lık skorla boyun eğerek taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı. Wigan’ı galibiyete taşıyan golleri Cotterill ve Spector (k.k) kaydetti.