FB TW PIN NWS

Kıbrıs için Fin planı rafa kalktı

2006-11-27
AB dönem başkanı Finlandiya, Kıbrıs konusunda taraflarla bir süredir sürdürülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Avrupa-Akdeniz Süreci (Euromed) toplantısına katılmak üzere Finlandiya'nın Tampere kentinde bulunan Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile ayrı ayrı görüşen Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Tuomioja, düzenlediği basın toplantısında, "önerileri çerçevesinde bundan sonrasında devam etmek için zeminin mevcut olmadığını" belirterek, "Tüm taraflar görüşmelerde yapıcı oldu, ama bu aşamada sonuca gelindi" diye konuştu.

AB Komisyonu ile birlikte Türkiye'nin katılım müzakerelerinin devamının nasıl ele alınacağına ilişkin karar hakkında çalışacaklarını belirten Tuomioja, Genel İşler Konseyinin kararını Aralıkta vereceğini söyledi.

"Müzakerelerin kaç başlıkta durdurulmasını beklediklerine ilişkin bir soruya karşılık" Tuomioja, bu kadar detaya girmek istemediğini ifade etti. Tuomioja, "Ama kesin olan şu ki, Türkiye hala bir aday ülkedir. Üye ülkelerle danışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.