FB TW PIN NWS

Papa bugün geliyor

2006-11-28
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak bugün Türkiye'ye geliyor.

Erdoğan'ın, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak amacıyla Letonya'nın başkenti Riga'ya uçmasından önce, aynı saatlerde Esenboğa Havaalanı'ndan Türkiye'ye gelecek olan Papa 16. Benediktus ile görüşmesi bekleniyor. Büyük VİP Salonunda gerçekleşecek görüşme sonrasında Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısı yapacağı ve ardından Riga'ya hareket edeceği öğrenildi. Papa, Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak olan Papa, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile bir araya gelecek.

Yarın İzmir ve İstanbul
Geceyi Ankara'da geçirecek olan Papa, yarın İzmir'e gidecek. Papa, Efes Meryem Ana Kilisesi'nde ayin icra ettikten sonra aynı gün İstanbul'a geçecek. Papa, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenecek ayinin ardından balkondan halkı selamlayacak ve hitapta bulunacak. Akşam saatlerinde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edecek olan Papa'nın, Sultanahmet Camii'ne de gitmesi bekleniyor. Papa, 1 Aralık Cuma günü de sabah saatlerinde İstanbul Holy Spirit Katedrali'nde ayin icra ettikten sonra Türkiye'den ayrılacak.

Yoğun güvenlik önlemleri
16. Benediktus için, tüm ziyaret edeceği yerlerde en üst düzey koruma ve güvenlik önlemleri uygulanacak. Papa'nın Anıtkabir'i ziyaretinin mozoleye çelenk koyma ve özel defteri imzalama kısımları ile programın küçük mekanlarda gerçekleşecek bölümlerini sadece TRT ve Anadolu Ajansı izleyebilecek. TRT, ziyareti canlı ve logosuz yayınlayacak. Ziyaretle ilgili fotoğraflar ise Anadolu Ajansı'ndan temin edilebilecek.