FB TW PIN NWS

İngiltere'de 10 yıl içinde en çok kim kazanacak?

2007-01-30
Türkiye İkinci Ligi'nde hatta Tukcell Süper Lig'de mücadele eden futbolcuların gelecek bir yıl için alacağı ücret bile belirsizliğini korurken, ada futbolunda yıldız futbolcuların gelecek 10 yıl için alacağı ücretlerin dökümü bile belirlendi.

Magazin dünyasının en çok okunan dergilerinden ZOO'nun yaptığı bir araştırmaya göre, gelecek 10 yılda İngiltere Premier Ligi'nin en fazla kazanacak futbolcuları belirlendi. Araştırma sonucunda, adanın altın çocuğu Wayne Rooney'in önümüzdeki 10 yılın en çok para kazanan Premier Lig futbolcusu olacağı ortaya çıktı. 21 yaşındaki genç yıldızın 10 yıl içerisinde 103 milyon 650 bin sterlin kazanacağı açıklandı. Altın çocuğu sırayla, Newcastle United'in müzmin sakatı Michael Owen ve Chelsea'nın orta sahadaki yıldızı Frank Lampard izledi.

İngiltere Premier Ligi'nin anlaşmalı televizyon kanalıyla yaptığı yeni sözleşme gereği yıldız futbolcular televizyon gelirinden ekstra ücret kazanacaklar. Wayne Rooney yeni anlaşma gereği gelecek 3 yıl içerisinde pastadan 10 milyon sterlin gibi yüksek bir ücret alacak. Wayne Rooney, televizyon kanalından kazanacağı ekstra 10 milyon sterlinden başka anlaşmalı olduğu sponsor firmalardan -Nike, Coke Zero, Asda, Ford Sports, EA Sports ve Harper Collins- gelecek yıllar adına 17 milyon sterlin gibi yüksek bir mükafat elde edecek.
Gelecek 10 yıl içerisinde Newcastle United'dan Michael Owen 96 milyon 100 bin sterlin, Chelsea'nin yıldızı Frank Lampard 74 milyon 500 bin sterlin ve Manchester United'in siyahi yıldızı Rio Ferdinand da 72 milyon 900 milyon sterlin kazanacak.

Premier Ligin yayın işlerini yürüten Dan Johnson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz başarılı takımların ve yıldız oyuncuların kazançlı çıkmasını istiyoruz. Ayrıca kabiliyetli ve yetenekli yıldız adaylarının da bu sayede önünü açmış olacağız" dedi. Son iki sezonda bu pastadan en büyük payı Chelsea'nın aldığını belirten Johnson, 2008 yılında Premier Ligi zirvede bitirecek takımın 50 milyon sterlin kazanacağını da bildirdi. Daha önce ödemeler konusunda futbolcu ile takımı arasında problemler olduğunu belirten Dan, "Bundan sonra bu problemler de ortadan kaldırılarak futbolcuların yalnızca oyuna konsantre olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yapılan araştırmaya göre adanın en fazla kazanan yıldızlarının en fazla istediği arabanın ASTON MARTIN V12 VANGUISH ve en fazla talep gören mücevherinde JASOP-CO olduğu belirlendi.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde en fazla para kazanacak futbolcular:

FUTBOLCU ALACAÐI ÜCRET (Milyon sterlin)
1.WAYNE ROONEY 103.65
2. MICHAEL OWEN 96.1
3. FRANK LAMPARD 74.5
4. RIO FERDINAND 72.9
5. JOHN TERRY 71.5
6. STEVEN GERRARD 62.6
7. ANDRY SHEVCHENKO 61.8
8. THIERRY HENRY 59
9. MICHAEL OWEN 57.5
10. SOL CAMPBELL 49.9