FB TW PIN NWS

Mumcu:''Bunun hesabını vereceksiniz''

2007-01-30
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Yazılmış uydurma tehdit mektuplarıyla eş, dost, hısım, akraba herkese koruma veriyor da gerçekten sansasyonel bir tehdide maruz, korunmaya en fazla muhtaç insanlara koruma vermiyorsanız, bunun hesabını vereceksiniz" dedi.

Mumcu, partisinin haftalık grup toplantısında, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin istihbarat bilgilerinin, Emniyetin tüm birimlerinin 11 ay önce resmi yazıyla uyarıldığını belirterek, "Böyle bir teşebbüsün, sadece o şahsın kendisine değil, ülkenin menfaatine, milletin huzuruna, işine, aşına darbe vuracağını göremediniz mi" diye sordu.

Geçen haftaki konuşmasında, Hrant Dink'in neden korunmadığını, bu kişi korunmazken kimlerin korunduğunu sorduğunu anımsatan Mumcu, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı, demokratik ve ahlakla değerlendirdiğimde, tam anlamıyla ahlaksızca cevap verdi; -Sayın Mumcu'yu teessüfle karşılıyoruz- (Bir gün önce kendisine koruma verdik...) Konuşmamda 'Mesele ben değilim' dedim. Kimi koruyorsunuz? Vergilerle maaşı ödenen polis memurları bu ülkede kimi koruyor, kimi korumuyor? Bu sorumun cevabını istedim İçişleri Bakanından. İçişleri Bakanının böyle bir soruyu teessüfle karşılama imkanı var mı?"

Mumcu, "Demokratik bir imkanla sorduğumuz soruya verdiği edepsizce yanıt yüzünden, şimdi İçişleri Bakanı bunun hesabını gensoruyla verecek" dedi.

Mumcu, Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanımladığı manada derin bir devletin olmadığını çok iyi bildiğini belirterek, "Derin devlet filan yok, sadece sığ siyaset, sığ hükümet var. Sizin sığlığınız yüzünden oradaki çeteler, derinden çıkıyor" diye konuştu.