FB TW PIN NWS

Filistin Dışişleri Bakanı Zahhar Suriye'de

2006-11-24
Suriye'ye ziyaret düzenleyen Filistin Dışişleri Bakanı Mahmut Zahhar, Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın ulusal birlik hükümetinin oluşturulması konusunda geri adım attığını söyleyerek, Hamas'ı içine almayacak bir hükümete destek vermeyeceklerini belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanı Zahhar, Suriye ziyareti kapsamında Filistinli örgüt temsilcileriyle biraraya geldikten sonra düzenlediği basın toplantısında, "Hamas hareketi, Filistinli tüm tarafların ulusal birlik hükümetine katılmasını istiyor. Ancak hükümet kabinesinin oluşturulması için tanınan 45 günlük sürenin bitmesine rağmen, ulusal birlik hükümetini oluşturamadık. Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın Filistin'e uygulanan ambargonun kaldırılması için bir hükümetin oluşturulması isteğini kabul etmek mümkün değil" dedi. Ambargonun hükümet kurulmadan önce kaldırılması gerektiğine işaret eden Zahhar, "Şuanda ulusal birlik hükümeti yerine teknokrat bir hükümetin kurulması isteniyor. Bu da Hamas hareketinden hiçbir kişinin bu hükümette yer almayacağı anlamına geliyor.

Dörtlü komitenin şartlarını yerine getirecek bir hükümet kurulmak isteniyor. Biz teknokrat bir hükümete karşıyız. Ulusal birlik belgesinin yürürlüğe geçirilmesi dışında başka bir seçenek yoktur. Sayın Abbas, ulusal birlik hükümetinin oluşturulması konusunda geri adım attı" diye konuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile ilgili olarak Zahhar, "Tüm Filistinli gruplar FKÖ'de temsil edilmelidir. Bundan dolayı FKÖ'nün yeniden yapılandırılması bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Arap ülkeleri dışişleri bakanları bu ayın başlarında Kahire'de düzenledikleri toplantıda, Filistin'e uygulanan ambargoyu kırma kararı almıştı.