FB TW PIN NWS

Tigana: 'Favori Dinamo Bükreş'

2006-11-02
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, UEFA Kupası'nda yarın Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla deplasmanda yapacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Dinamo Stadı'nda Siyah-beyazlı futbolcu Serdar Kurtuluş ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, yarınki maçın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Kendi sahamızdaki Tottenham Hotspur maçını kaybettiğimiz için deplasmanda oynayacağımız iki maçtan birini kazanmalıyız. Yarınki maçtan puan veya puanlarla ayrılmayı hedefliyoruz" dedi.

Yarınki rakipleri Dinamo Bükreş'in güçlü bir ekip olduğunu söyleyen Tigana, "Birbirlerine çok güvenen ve 13 maçını da kazanan bir ekip. Çok organizeler" diye konuştu.

Tigana, 'Bu maçın favorisi Dinamo Bükreş mi?' sorusuna ise, "Evet, böyle diyebiliriz. Ama biz de durmayacağız. Sahaya çıkıp puan ve puanlar almak için elimizden geleni yapacağız" cevabını verdi.

“Ölüm kalım maçı değil”
Bir basın mensubunun, Dinamo Bükreş maçının kendileri açısından ölüm kalım maçı olup olmadığı sorusunu Tigana, "Ölüm kalım maçı değil, ama kazanmak istiyoruz" şeklinde cevapladı.

Takımda Kleberson ve Koray'ın sakatlıklarının geçtiğini kaydeden Fransız teknik adam, "Bizimle oldukları için sevinçliyim. Kleberson'un yarın oynama şansı çok yüksek. Sağlık ekibimiz tarafından yeşil ışık verilirse oynamaması için hiçbir neden yok" diye konuştu.
Rumen gazetecilerin, son maçta taraftarlarla arasının bozulduğunu hatırlatmaları üzerine de Tigana, "32 yılda başıma ilk kez geldi. Türkiye'de bugün 1. yılımı tamamladım. Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazandık. Liderden 3 puan gerideyiz. Takımı gençleştirdik. Çalışıyoruz. Ama antrenörlük hayatımda bu da başıma geldi ve yeni bir şey öğrendim" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Mircea Lucescu ile ilgili sorularına da Fransız teknik adam, "Lucescu'yu çok başarılı buluyorum. Türkiye'de hem Galatasaray'da hem Beşiktaş'ta başarılı olmak kolay değil. Lucescu çok iyi bir teknik adam" cevabını verdi.

Siyah-beyazlı futbolcu Serdar Kurtuluş ise, Dinamo Bükreş'in çok iyi bir takım olduğunu belirterek, "Zorlu bir maç oynayacağız. Hedefimiz buradan 3 puanla ülkemize dönmek" dedi.