FB TW PIN NWS

Thorpe’tan erken veda

2006-11-21
Kariyerinde 5 olimpiyat altın madalyası bulunan Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, 24 yaşında aktif spor hayatını sona erdirme kararı aldı.

Yüzme dünyasını şok eden kararı alan genç yüzücü 2000 Sydney Olimpiyatları’ndaki 3 altın madalyanın yanında, 2004 Atina Olimpiyatları’nda aldığı 2 altını da eklemişti. Ancak Thorpe, o günden bu yana sakatlıklar ve yorgunluk gibi çeşitli gerekçelerle daha seyrek yarışmaya başlamıştı.

Thorpe, kararı için “Mükemmel bir kariyerim var. Belki bu sporu bırakmak için en iyi zaman değil ama benim için doğru zaman” ifadelerini kullanarak “Bırakmak için çok gencim ve aslında bırakmamalıydım ama bu kutlamamız gereken bir şey” şeklinde konuştu. Ünlü yüzücü zor bir karar alma sürecini geride bıraktığını ve hayatında daha önemli şeyler de olduğunu anladığını öne sürdü.

“Yeni rekor kırmak için hırsım kalmadı”

Kariyerinde ulaşabileceği tüm zirvelere ulaştığını belirten 24 yaşındaki sporcu, “Amaçlarım arasında yeni dünya rekorları kırmak yok. Aslında bunu başarabilirim ama bu eskisi kadar beni hırslandırmıyor” dedi.

Kariyerinde toplam 13 dünya rekoru bulunan ve ilk dünya rekorunu henüz 15 yaşındayken kıran Thorpe, bugüne kadar 5 Olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra 11 dünya şampiyonluğu ve 10 Commonwealth şampiyonluğu kazandı.