FB TW PIN NWS

‘Sıfır’ Noktasındaki Ünlüler

2006-09-24
Son dönemde eleştiri konusu olan “sıfır beden” çılgınlığına kendini kaptıran 5 ünlü, zayıflıklarıyla görenleri hayrete düşürüyor.

People dergisinin internet sitesinde, “sıfır bedene” inen 5 ünlü Victoria Beckham, Kate Bosworth, Keira Knightley, Nicole Richie ve Beyonce’un görüntülerine yer verilerek okuyucuların oylamasına sunuldu. Oylamada Beyonce’un dışındakiler ezici çoğunlukla “çok zayıf” bulunurken, ünlü şarkıcı henüz tehlike sınırına gelmediği için şimdilik sınıfı geçti.

“Sıfır beden” ünlüler kervanının başını oyuncu Kate Bosworth çekiyor. Henüz 3 yıl önce zayıf, ancak sağlıklı ve atletik görüntüsüyle göz dolduran oyuncu, “stil öncüsü” olarak adlandırılıyordu. Bu sene New York Moda Haftası’na gelen Bosworth, bu kez herkesin ona bakmasına stiliyle değil zayıflığıyla neden oldu. 23 yaşındaki oyuncuyu görenler, “O kadar zayıf ki artık korkutuyor” yorumunu yapıyor.

Babası Üzüntüsünden Ağlıyor

Ünlü şarkıcı Lionel Richie’nin kızı Nicole Richie de “sıfır beden” çılgınlığına kapılan ünlülerden. Geçen yıl tedavi görerek kilo alan, ancak kısa sürede yeniden veren oyuncunun babasının üzüntüsünden ağladığı gelen haberler arasında yer alıyor. Yeme bozukluğu olmadığını, ancak kilo alamadığını söyleyen oyuncu, artık diyet çılgınlığı şurada dursun, “Birkaç kilo alırsam artık hiç dert etmem” diyor.

“Karayip Korsanları” filminin çekici oyuncusu Keira Knightley de aşırı zayıf yıldızlar arasında. Bir zamanlar “Tabaklarca makarna yersem mutlu oluyorum. Hiç de problem etmiyorum” diyen Knightley’nin “Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı” filminin galasındaki görüntüsü, yeme bozukluğu olduğu yönünde söylentiler çıkmasına yol açtı.

Arkadaş Yüzünden Başlamış

“Baharat Kızlar-Spice Girls” grubuyla bir dönem fırtına gibi esen Victoria Beckham, 2 çocuk annesi olmasına rağmen giderek zayıflıyor. Diyete grup arkadaşı Geri Halliwellteşvikiyle başladığını itiraf eden “Pos Spice” lakaplı Beckham, durumunun da farkında görünüyor.

“Learning to Fly” adlı 2001 tarihli otobiyografisinde görüntüsünün kafasında takıntı olduğunu belirten Beckham, aşırı zayıf görüntüsüyle dikkatleri üzerinde topluyor.

Bir zamanlar “balık eti kadın” tipinin öncülerinden olan Beyonce da diyet yaparak 10 kilo verdi. Henüz tehlike sınırında bulunmayan Beyonce, ankette aşırı zayıf bulunmasa da eski günlerini aratıyor. “Dreamgirls” adlı film için kilo verdiğini belirten Beyonce, “Ne çok zayıfım ne de şişman. Kiloları filmim için verdim” diyor.