FB TW PIN NWS

Rice, Abbas ve Olmert İle Görüştü

2006-10-05
ABD Dışişleri Bakanı, Filistin lideri Abbas ve İsrail Başbakanı Olmert’le görüştü. Hamas hükümetinden kimseyle görüşmeyen Rice’a, Filistin Başbakanı İsmail Haniye tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu turu kapsamında uğradığı Ramallah’ta Filistin lideri Mahmud Abbas’la bir araya geldi. Rice, Washington’ın Hamas’ın iktidara gelmesinin ardından Filistin topraklarında yaşanan insani koşullardan duyduğu endişeyi de dile getirdi ve durumun iyileştirilmesi için yardım sözü verdi.

Hamas’la El Fetih arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamadağını açıklayan Filistin lideri Mahmud Abbas ise Filistin’de düşünülmeyecek tek şeyin iç savaş olduğunu söyledi.

Rice’ın Filistin’de görüşme listesinde Hamas yine yoktu. Hamas önderliğindeki Filistin hükümetinin başbakanı İsmail haniye Rice’a tepki gösterdi.

Washington’ın tek yanlı politikalarını sürdürdüğünü ve Filistinlilerin sıkıntılarını dikkate almadığını dile getiren Haniye, “ABD Filistin sahnesini ABD ve İsrail gündemine hizmet edecek bir biçimde yeniden düzenlemekten başka bir şey yapmıyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Filistin temaslarının ardından İsrail’e geçti ve Başbakan Ehud Olmert’le bir araya geldi. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Olmert’in barış görüşmelerine dönülmesi ve daha iyi bir atmosfer yaratılması için Abbas’a yardımcı olma sözü verdiği belirtildi.