FB TW PIN NWS

Gül: 'Ortada bir katliam var'

2006-11-09
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin'de 19 kadın ve çoçuğun top ateşiyle öldürülmesinin hiç bir izahı bulunmadığını belirterek, ''Ortada bir katliam var" dedi.

Gül, İsrail'in Filistin'e yönelik orantısız, izahı mümkün olmayan operasyonları hemen durdurmasını isteyerek, ''Suçlular, dünya kamuoyu önünde cezalandırılmalı'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda gündemdışı söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz'ün konuşmasını yanıtlayan Gül, bu hafta içerisinde İsrail'in öldürdüğü masum insanların sayısının 50, Hazirandan bu yana 300 olduğunu belirterek, dünyanın buna sessiz kalamayacağını, kalınırsa çok daha büyük, vahim olaylarla karşı karşıya kalınacağını söyledi.

İsrail'in kendi güvenliğini kendisinin tehlikeye attığını kaydeden Gül, "Çünkü, insanlar nefretle büyüyor, intikam hırsıyla büyüyor" diye konuştu.

Gül, saldırıların Filistin'de önemli adımların atılmaya başlanacağı bir dönemde olduğunun altını çizerek, "Yani ulusal birlik hareketi neticeye varmak üzereydi. Kaçırılan İsrail askerlerinin serbest bırakılması ve buna karşılık İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılması... Bununla ilgili olumlu gelişmeler ortadayken ve bununla ilgili son aşamaya varılmışken bütün bu olayların ortaya çıkması çok düşündürücüdür" dedi.

Gül, Türk hükümetinin gayet açık ve dürüst hareket ettiğini söyleyerek, "Kim yaparsa yapsın çekinmeden ikaz ediyoruz ve bu hareketi şiddetle kınıyoruz. Çünkü, bu, zaten yükü ağır olan Ortadoğu'nun yükünü ağırlaştırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.