FB TW PIN NWS

Gül Kıbrıs'ta çok sinirlendi

2007-04-13
KKTC'de yeni yayın hayatına atılan Star Kıbrıs'ın Girne Mercure Otel'deki açılış kokteylinde gerilimli dakikalar yaşandı.


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün konuşmasını bitirmesinin ardından, KKTC'yi Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi ve Volkan Gazetesi köşe yazarı Seyyan Uzunoğlu'nun yüksek sesle, "Sayın Gül, referandumdan sonra 'Tüm dünyada KKTC'yi tanıtacağım, bunun için seferber olacağım' demiştiniz. KKTC'yi tanıtmadan hiçbir anlaşma yapamazsınız, boşuna uğraşıyorsunuz" diye bağırması üzerine Gül tekrar kürsüye gelerek, "Senin heyecanını anlıyor, anlayışla karşılıyorum" dedi.


Bu arada diğer bir dernek üyesi Makbule Ötüken ise, "Sen değil, siz deyin" diye karşılık verince Bakan Gül sert bir şekilde, "Hayrola bu tavırlar nereden çıktı, ben anlayamadım. KKTC için anavatandan askerlerimiz geldi. Bu topraklar için ve sizin için şehit oldu. T.C.'de topladığımız vergilerle sizin başınızı dik tutmak için gece gündüz çalışıldı. Dünyanın dört bir tarafını dolaşırken yaptığımız konuşmaların yarısı KKTC'yi anlatmakla geçiyor. Buradaki fert başına geliri 5 bin dolardan 12 bin dolara çıkarmak için gece gündüz desteğimizi verirken, bu tavırlar hiç hoşuma gitmedi" şeklinde konuştu.