FB TW PIN NWS

Filistin’de ‘İç Savaş’ Uyarısı

2006-10-08
Filistin İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Tevfik Tiravi, El Fetih ve Hamas yandaşları arasındaki çatışmalar nedeniyle Filistin’in bir iç savaşa sürüklendiği uyarısında bulundu.

İngiliz The Times gazetesinde yer alan habere göre, El Fetih’e bağlı istihbarat servisinin Başkanı Tevfik Tiravi, “Hamas silah topluyor, topkeyükün bir iç savaş her an patlak verebilir” dedi.

Tevfik Tiravi, Hamas’ın İsrail’i tanımayı asla kabul etmeyeceğine belirtti ve “Bize karşı savaş açmaya hazırlanıyorlar” diye konuştu. Times gazetesi, Hamas’ın Mısır’dan büyük miktarlarda silahı gizlice Gazze Şeridi’ne soktuğunu, bu silahların birçoğunun Hamas’a destek veren Suriye ve İran gibi ülkelerden geldiğini yazdı.

Filistin İstihbarat Başkanı, Hamas’ın bu silahları El Fetih’e karşı kullanmak için topladığını iddia etti. Times gazetesi ayrıca, El Fetih lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’a karşı harekete geçmeyi planladığını ve bu konuda ABD, Ürdün ve Mısır’ı bilgilendirdiğini savundu. Times’a göre Mısır, Abbas’a destek olacağı vaadinde bulundu.