FB TW PIN NWS

Erdoğan: ''Tarihi İpek Yolu canlanıyor''

2007-02-07
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesine ilişkin imzalanacak anlaşmanın, bu önemli projenin hayata geçirilmesi yolunda önemli bir adım olacağını belirterek, ''Böylece tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması hedefimizin en önemli bileşenlerinden biri olan bu önemli projeyi kısa süre içerisinde sonuçlandırma imkanına kavuşacağız'' dedi.

Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesine ilişkin anlaşmayı imzalamak üzere Gürcistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Gürcistan arasında doğrudan demiryolu hattı inşasının Azerbaycan'daki mevcut hatta bağlanmasıyla üç ülkenin demiryolu bağlantısının gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, projenin Asya ile Avrupa arasında, özellikle konteyner taşımacılığında yeni imkanlar sunacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, ziyareti sırasında Gürcistan Devlet Başkanı Şaakaşvili ve Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ile ikili görüşmeler yapacağını bildirdi.

Enerji ve ulaşım alanlarında üç ülke arasında sürdürülmekte olan diğer projeler üzerinde de duracaklarını belirten Erdoğan, TAV tarafından inşa edilen Tiflis Uluslararası Havaalanının açılışını da gerçekleştireceğini kaydetti.

Erdoğan, ziyaretinin Güney Kafkasya'da barış, istikrar ve işbirliğine dayalı ortak refahın artırılması yönünde çaba harcayan dost ve komşu ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendireceğine ve bölge genelinde kalkınma hamlesine ivme kazandıracağına inandığını dile getirdi.