FB TW PIN NWS

Bush’a dünya yetmedi

2006-10-19
ABD Başkanı Bush, sonunda uzaya da el attı. Bush’un imzaladığı Uzay Politikası belgesine göre Amerikan “çıkarlarına” aykırı uzay araçları vurulacak. Uzaya nükleer silahlar yerleştirilecek

ABD ve İngiltere’de, Irak Savaşı’nın meşruiyeti ve Ortadoğu’yu kaosa sürükleyen mezhep çatışmaları tartışılırken Beyaz Saray gözünü oldukça yükseklere dikti... ABD Başkanı George Bush, Amerikan “çıkarlarını” korumak için gezegenin dışına dahi çıkmayı göze aldı. Bush tarafından imzalanan Amerikan Ulusal Uzay Politikası belgesinde “Uzayda hareket özgürlüğü ABD için kara, deniz ve hava kuvvetleri kadar önemlidir” ifadesi yer alıyor. ABD’nin önümüzdeki 10 yıl boyunca uzayda yürüteceği programların ana hatlarını çizen belgede yer alan diğer maddeler ise oldukça düşündürücü:

NÜKLEER SİLAH
* Amerika, hiçbir ülkenin uzayın belli bölümlerinde hakimiyet kurmasına izin vermeyecektir.

* ABD, çıkarlarına aykırı olan uzay programlarını sınırlayacaktır. Gerekli gördüğü takdirde düşman uzay araçlarına önleyici saldırı düzenleyecektir.

* Amerika, ulusal güvenliğin sağlanması için uzayda nükleer gücün kullanılması için yeni açılımlar geliştirecektir.

Washington Post gazetesi, Bush’un aldığı yeni kararlarla ABD’nin “uzayda fiilen hakimiyet ilan ettiğini” vurgulayarak “Beyaz Saray uluslararası anlaşmalara aykırı hareket ediyor. Uzayda silahsızlanma ilkesini açıkça çiğniyor” yorumunu yaptı. Center for Defense Organization adlı Washington merkezli düşünce kuruluşunun direktörü Teresa Hitchens, “Bush, uzay savaşları hayalini gerçekleştiriyor. Yeni belge bunun en büyük işareti... Amacı UFO’larla savaşmak değilse uzaydan yeryüzünün hakimi olmayı amaçlıyor” diye konuştu. Global Research Center gibi liberal düşünce kuruluşları ise “Yeni muhafazakarlar (neocon) demokrasiyi yayma çabalarını, dünyadan sonra diğer gezegenlere taşırsa şaşırmayın” diyerek Beyaz Saray’ın yeni girişimini ti’ye alan bir açıklama yaptı.

“İslam’a karşı savaş açmadık”
ABD Başkanı Bush, Ortadoğu’da Hıristiyanlık ile İslam arasında bir savaş olmadığını söyledi. Fox televizyonuna demeç veren Bush şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

* Bana göre dinler arasında bir savaş söz konusu değil. Bu, Hıristiyanlığın İslam’a karşı gelişi değil...

* Ortadoğu’da olup bitenler, büyük bir dinin (İslam’ın) özünü kendi hırslarını tatmin etmek ve öldürmek için bozan insanların çatışmasından kaynaklanmaktadır.

* Siyasetimi, önemli olduğuna inandığım kişisel ilkelerime dayanarak yürütüyorum ve inancım bana destek oluyor. Bana teselli ve güç veriyor.