FB TW PIN NWS

Başbakan'ın durumu iyi

2006-10-17
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güven Hastanesine kaldırıldı. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Güven Hastanesi önünde açıklama yapan Beki, Erdoğan'ın Meclis'teki AK Parti grup toplantısına gelişi sırasında arabada rahatsızlık hissettiğini ve hastaneye geldiklerini söyledi.

Hayati fonksiyonları yerinde
Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Tevfik Ali Küçükbaş da şunları kaydetti:
''Yaptığımız değerlendirmelerden sonra, hayati fonksiyonları tamamen yerindedir. Normal sınırlarda. Aşırı yorgunluk ve oruca bağlı olarak şeker değerlerinde bir düşme meydana gelmiştir. Buna bağlı olarak vücuttaki bu değişiklikler hemen kontrole alınmış durumda. Kendilerini bir süre daha burada kontrolde tutmak istiyoruz. Şu anda hayati fonksiyonları yönünden herhangi bir endişe edici durum tespit etmemiş durumdayız. Kendilerine bir an önce iyileşmelerini temin ediyoruz.''

Başbakan Erdoğan'ın bu akşam hastanede kalıp kalmayacağı yönündeki bir soru üzerine, Dr. Küçükbaş, ''Onun kararını, izleyen doktorlarımızla da görüşerek vermek daha doğru'' dedi.
Başhekim Yardımcısı Küçükbaş, Başbakan'ın durumunun iyi olduğunu, tedavinin daha iyi bir neticeye varması için bir süre daha hastanede tutulacağını bildirdi.

Emine Erdoğan hastanede
Başbakan Erdoğan'ın hastaneye kaldırılmasının hemen ardından Güven Hastanesi ziyaretçi akınına uğradı. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlar hastaneye geldiler.
Bu arada, hastanenin bulunduğu Şimşek Sokak taşıt trafiğine kapatıldı, hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Grup toplantısı iptal
AK Parti TBMM Grup Toplantısı iptal edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, toplantıyı Başbakan Erdoğan'ın küçük bir rahatsızlığından dolayı iptal ettiklerini milletvekillerine duyurdu.